Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че колосалните заплати, които получават младите футболисти във Висшата лига са сериозен проблем за Англия. Северноирландецът сподели това по повод очаквания нов договор на Рахийм Стърлинг, който се превърна в основна фигура за „червените“ през миналия сезон.

В Англия се появиха информации, че английският национал ще получи трикратно увеличение на седмичната си заплата. Според Роджърс обаче, заплатите на младите играчи във Висшата лига трябва да се увеличават с малки темпове, за да имат те мотивация за в бъдеще.

„Трябва да бъдем много внимателни. Ако твърде рано дадеш много на младите играчи, след това може да последва падение за тях. Това е голям проблем за британските футболисти. Това е само част от нещата, които ги убива в тази страна. Те губят каквато и да е мотивация. Младите футболисти си купуват последен модел Рейндж Роувър преди да са взели книжка или дори преди да са взели изпитите си. Младите играчи тук нямат мотивацията, която имат младите футболисти в други държави. Те се главозамайват, а след това се чудят защо си провалят кариерите. Твърде рано получават твърде много“, коментира Брендън Роджърс.