Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес потвърди, че и през новия сезон отборът му ще преследва класиране в топ 4 на Висшата лига, което ще донесе участие в Шампионската лига.

През миналата кампания тимът от „Гудисън Парк“ завърши на пета позиция в шампионата, а сега си осигури две силни попълнения в лицето на Ромелу Лукаку и Гарет Бари. И двамата футболисти играха като преотстъпени за „карамелите“ (съответно от Челси и Манчестър Сити) през сезон 2013/2014, ала сега вече са за постоянно край река Мърси.

„Когато отидох да гледам Световното първенство в Бразилия, си зададох въпроса: кой от играчите тук е по-добър от нашите? Беше много трудно да отговоря“, каза испанският наставник.

„Според мен през този сезон Висшата лига ще предложи нещо уникално заради броя отбори, които ще се борят за челните четири места. Манчестър Юнайтед ще е сила, миналогодишните членове на топ 4 (Сити, Ливърпул, Челси и Арсенал) ще са по-силни,а според мен и Тотнъм ще усети ползите от миналогодишните си инвестиции. Иска ми се да мисля, че ние ще извлечем максимума от изминалите 12 месеца и ще станем по-силни.“

„Никога няма да скрия, че преследваме класиране в Шампионската лига, защото това трябва да бъде нашата цел. Кога ще се случи – не зная, но не бива да зависи само от парите кой ще влезе в топ 4“, допълни Мартинес.