След като продадоха Ромелу Лукаку на Евертън за 28 млн. паунда, шефовете на Челси се разделиха с още един играч, макар и не за постоянно. Това е младият защитник Райън Бъртранд, който отива в Саутхемптън. 

Англичанинът ще играе под наем при "светците" до края на сезона. Това е седмото му временно отдаване на друг клуб, откакто е при "сините" от лятото на 2006 г. След края на сезона има опция за купуването му. 

Бъртранд беше трансферна цел на Ливърпул, но мениджърът Жозе Моуриньо явно е предпочел да не го дава на пряк конкурент за титлата. Сделката беше официално обявена и от двата клуба. 

"Много съм щастлив, че подсилваме състава си. Определено идването на Райън няма да е последното това лято. Очакваме още качествени играчи, има още време до края на август", сподели президентът на Саутхемптън Ралф Кругер. 

Интересното е, че с поредното отдаване под наем на Райън Бъртранд, англичаните в настоящия състав на Челси за сезона останаха само четирима. Това са капитанът Джон Тери, колегата му в отбрана Гари Кейхил, младият халф Джош МакЕкрън, както и четвъртият вратар, който едва ли ще помирише терен през сезона, Джамал Блекман.