Жозе Моуриньо се прибра вчера вечерта у дома си в Лондон, носейки скъпия си костюм на Hugo Boss и бутилка подбрано червено вино. Португалецът беше видимо доволен, знаейки, че вече е новият мениджър на Манчестър Юнайтед, информира Daily Mail.

Официалното съобщение за споразумението между двете страни се очаква да бъде обявено днес.

Бившият мениджър на Челси е дал съгласието си за контракт в срок от три години, който ще е на стойност 45 милиона паунда.

Юнайтед обявява договора с Жозе в петък

Жозе Моуриньо ще има солидните 200 милиона паунда бюджет, за да постигне целите си през следващия сезон във Висшата лига.

53-годишният специалист вече има реална визия какво ще се случи в отбора, за да може да върне „червените дяволи“ на върха. Той е разговарял дълго с вицепрезидента Ед Удуърд за идеите си и списъка с желани играчи.

Sky Sports: Жозе Моуриньо подписа с Манчестър Юнайтед

Забавянето на договора на Жозе Моуриньо се дължеше на правните спорове около спонсорските му договори. Основният проблем беше свързан с името му, което бе интелектуална собственост на Челси. Освен това той беше лице на марка часовници и марка коли, което беше в конфликт с рекламодателите на Манчестър Юнайтед.

Шведският нападател Златан Ибрахимович се намира на челно място в списъка с цели на Жозе Моуриньо. 34-годишният футболист, който ще бъде свободен агент след изтичането на договора му с ПСЖ след броени дни, намекна, че преминаването му на „Олд Трафорд“ вече е почти факт.