Нападателят Оливие Жиру и полузащитникът Аарън Рамзи са напълно готови за игра и ще бъдат на разположение на Арсенал за утрешното гостуване на Съндърланд във Висшата лига.

Жиру влезе като резерва във вторник при успеха с 2:0 над Рединг в турнира за Купата на лигата след едномесечно лечение на контузия на ходилото на крака.

Уелският национал Рамзи пък получи травма на бедрото в първия кръг от шампионата в средата на август и оттогава не е играл.

"Жиру и Рамзи са готови да се завърнат в състава. Имаме някои неясноти около Уолкот, Начо Монреал и Санти Касорла, които ще преминат фитнес-тестове по-късно днес, след които ще преценим", коментира Венгер.

Касорла получи мускулна травма при победата с 6:0 над Лудогорец в Шампионската лига миналата сряда и оттогава се възстановява. Уолкот и Монреал също имат леки травми, но се очаква и тримата да бъдат на разположение за предстоящия ответен двубой срещу разградчани на 1 ноември в София.

Венгер потвърди, че крилото Лукас Перес ще отсъства от игра най-малко шест седмици, след като получи травма на глезена в мача срещу Рединг във вторник.

"Губим Перес за известно време. Става въпрос за контузия на глезена. Той ще отсъства между 6 и 8 седмици", каза френският спец.