Тотнъм се наложи над Саутхемптън с минималното 1:0 на "Уайт Харт Лейн", за да скочи до шестата позиция в Премиършип, и да размине големия си враг Арсенал в класирането.

Тотнъм се изравни по точки с Ман Юнайтед и Суонси, с по 11, а днешният му опонент Саутхемптън остава трети, с 13 точки в актива си.

За Саутхемптън това бе и край на суперсерията от седем поредни победи във всички турнири.

Единственото попадение бе дело на Кристиан Ериксен, след брилянтен пас на Насер Шадли.

Саутхемптън иначе не отстъпваше по нищо на домакините, и още в началото Садио Мане пропусна да открие резултата, след като ударът му в наказателното поле бе блокиран чисто.

Принудителна смяна направи Маурисио Почетино в средата на първото полувреме, когато Кайл Ноутън не успя да продължи мача, и Ерик Дайър се появи на негово място.

В 40-та минута дойде и мигът на Ериксен, който с точен удар от края на наказателното поле, успя да откаже Фрейзър Форстър за 1:0.

Само три минути по-късно Шадли сам имаше шанс да се разпише, но удари греда.

Най-чистата ситуация през второто полувреме се откри пред Саутхемптън, в 64-та минута, когато Виктор Уанияма се озова на точното място при един рикошет в пеналта, и само отличната реакция на Лорис спаси вратата на Тотнъм.

И двамата треньори направиха нужните промени в съставите си в последните 15-20 минути, но Саутхемптън не успя да измъкне нищо от мача.