Тотнъм стигна до лек успех в четвъртия кръг за ФА Къп срещу третодивизионния Колчестър Юнайтед насред неговия стадион с 4:1. Играчи на "шпорите" отбелязаха всички голове в този мач, след като и попадението за нискоразредния опонент беше автогол на Бен Дейвис. 

Трябва да се отбележи, че лондончани играха буквално срещу обезкървен противник. Още в 70-та секунда на мача двамата централни защитници на Колчестър Том Ийстман Алекс Уинтър си сблъскаха главите и се наложи да напуснат, след като главата на първия беше буквално разбита, а вторият получи комоцио. 

Това предопредели изхода на мача, а Тотнъм мачкаше от самото начало. "Шпорите" натиснаха здраво, а Кристиан Ериксен и Ерик Ламела не спираха да пропускат. Но в 26-та минута попадението падна и нямаше път назад. 

Тогава Насер Шадли откри головата си сметка в своя мач номер 100 с екипа на отбора, след като се разписа със страхотен удар от границата на наказателното поле след асистенция на Ерик Ламела и стана 1:0. 

До почивката последваха още много чисти положения за "шпорите", но нов гол така и не падна. Да правят пропуски един след друг се изредиха Хари Кейн, Ламела и голмайсторът Шадли, но в крайна сметка авансът на почивката беше достатъчно малък, за да има интрига за втората част. 

Но лондончани тръгнаха отрано напред, за да са сигурни, че такава няма да има. Ерик Ламела продължи да прави невероятни пропуски, а домакините имаха своите шансове в началото на втората част, но Дарън Амброуз не беше точен.

Всичко като интрига обаче приключи в 64-та минута. Тогава Ерик Дайър стреля от дистанция, топката рикошира в защитник и излъга вратаря, за да се оплете в мрежата за 2:0 и на практика предопредели Тотнъм като победител. 

Домакините се отпуснаха след този развой и имаха своите шансове за почетен гол. В 76-та минута Марвин Сордел излезе сам срещу вратаря Мишел Ворм, но тресна гредата. А три минути след това преднината на "шпорите" стана класическа. 

Тогава Насер Шадли се отчете с втори гол в страхотния си мач, след като се разписа от близка дистанция след подаване на Трипиър и всичко окончателно приключи. Колчестър стигна до почетно попадение в 80-та минута, след като Маси нацели гредата, но топката рикошира в Бен Дейвис и влезе в мрежата за 1:3. 

Крайният резултат беше оформен малко след това. В 82-та минута Шадли направи и асистенция, като намери Том Каръл непокрит в наказателното поле и той от 3-4 метра нямаше как да пропусне за крайното 4:1. С това всичко приключи и Тотнъм чака съперника си в петия кръг, което не му се е случвало от три години.