Със семпла и стилна церемония преди мача си от 9-ия кръг на Висшата лига срещу Нюкасъл лондонският Тотнъм почете паметта на един от легендарните си мениджъри – Бил Никълсън.

За да отбележат 10 години от смъртта на бележитият англичанин, на терена присъстваха един куп бивши играчи начело с бившия национал Пат Дженингс. Действащите футболисти на Тотнъм пък загряваха със специални фланелки украсени с мотото „Ехото на славата” (Echo of Glory), а срещата стартира с минута мълчание.

Тотнъм почете легендарния Никълсън.

източник: Gulliver/Getty Images

Никълсън е една от иконите за „шпорите”, тъй като прекарва цялата си кариера и като футболист (1938-1955), и като треньор (1958-1974). По време на Втората световна война той е бил гостуващ играч в няколко клуба, но така или иначе завинаги остава верен на Тотнъм.

Тотнъм почете легендарния Никълсън.

източник: Gulliver/Getty Images

Като играч става шампион на тогавашната Първа дивизия през 1951, а десет години повтаря успеха вече на мениджърското кресло.  Той донася три Купи на Футболната асоциация (1961, 1962, 1967) и извежда „шпорите” до успеха в турнира за Купата на носителите на национални купи през 1963 година. Девет години по-късно с тях печели състезанието още веднъж, когато то вече се нарича Купата на УЕФА.