Манчестър Юнайтед излезе на четвърта позиция във временното класиране във Висшата лига с 11 точки след успех с 2:1 над Евертън. Попаденията за домакините реализираха Анхел Ди Мария и Радамел Фалкао, а за Евертън точен бе Стивън Нейсмит. В края на първото полувреме гостите изпуснаха и дузпа, която вратарят Давид Де Хеа спаси. Той изигра и главна роля в това Евертън да не спечели поне точка, след две страхотни спасявания в последните минути на срещата.

За Юнайтед това бе трета победа в последните четири мача в шампионата и втори пореден успех под ръководството на Ван Гаал, а Евертън остава 17-и в Анлия с едва 6 точки в актива си.

Първата опасност в наказателното поле на Евертън бе още в 4-ата минута, когато след центриране на Люк Шоу, Радамел Фалкао засече с глава, но топката мина вдясно от вратата. Десетина минути по-късно след комбинация между Анхел Ди Мария и Хуан Мата, испанецът можеше да застраши стража на Евертън Тим Хауърд, но защитник се намеси и изби. Флакао бе замесен в още едни интересна ситуация пред вратата на Евертън.  Колумбиецът получи от Ди Мария и стреля, но встрани.

Манчестър Юнайтед откри резултата в 27-ата минута, след попадение на Анхел Ди Мария. Хуан Мата овладя топката след неточно изчистване на бранител на Евертън, пусна към Ди Мария, който зае отлична позиция и вкара с хубав удар с десния крак от гранизата на наказателното поле за 1:0.

Евертън нямаше много възможности до момента, като едва в 34-ата минута създаде по-сериозно напрежение пред вратата на домакините, в основната на което бе нападателят Ромелу Лукаку. Пет минути по-късно Лукаку получи топката в близост до вратата на Юнайтед, овладя добре, но не успя да нанесе точен удар.

Въпреки бледата продукция, Евертън получи шанс да се върне в мача, след като в четвъртата минута на добавеното време бе отсъдена дузпа за нарушение на Люк Шоу. Лейтън Бейнс обаче стреля слабо, а вратарят на Юнайтед Давид де Хеа спаси дузпата и резултатът остана 1:0 на почивката.

Десет минути след подновяването на играта Лейтън Бейнс изпрати отличен пас в половината на Манчестър Юнайтед, Стивън Нейсмит овладя и отбеляза с глава близо до дясната греда в тази 55-а минута за 1:1.

Отговорът на домакините не закъсня и те бързо си върнаха водачеството, след попадение на Радамел Фалкао в 62-ата минута. Колумбиецът получи страхотно подаване от Анхел Ди Мария, което го остави сам срещу вратаря и той вкара за 2:1.

В 71-ата минута мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал смени Люк Шоу, който получи травма и на негово място влезе Тейлър Блекет. Две минути по-късно Ван Гаал извади единия от голмайсторите Фалкао, а в играя се появи Джеймс Уилсън.

В последните десетина минути Евертън опита да стигне до точката, като в 87-ата след центриране от корнер, Леон Осман стреля, но право в ръцете на стражът на домакините Давид Де Хеа. В добавеното време вратарят Де Хеа буквално спаси своя отбор от изравняване на два пъти, след  удари на Гарет Бари и Брайън Овиедо.