Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отчете, че отсъствието на Тибо Куртоа ще бъде много голямо. Той обаче подчерта, че лондончани разполагат с отличен негов заместник в лицето на Асмир Бегович.

„Липсата на Куртоа ще е много голяма за нас. Няма как да ни е лесно, като най-добрият вратар е контузен. Ние обаче имаме Бегович. Той е от топ ниво“, сподели Моуриньо.

„Мисля, че ние се представяме все по-добре с всеки изминал мач.“

„Всеки мач е важен. Ние се нуждаем от точки, за да бъдем в борбата за титлата. Ще направим всичко, което е по силите ни, за да победим Евертън. Ние сме силни, когато сме заедно и обединени. Аз вярвам на играчите, те вярват в мен. Ние сме много позитивно настроени“, добави португалецът.

„Роман Абрамович е собственикът на клуба и е напълно нормално той да посещава базата и да следи отблизо отбора и играчите.“

„Ситуацията с третия вратар винаги е комплицирана. През моя първи престой на „Стамфорд Бридж“ Иларио бе моят трети избор. Той игра срещу Барселона в Шампионска лига. Нашето решение сега е третият ни избор да бъде млад английски вратар, който да бъде след двамата ни фантастични вратари. Мисля, че това е напълно нормално. Сега 21-годишният Джамал Блекман ще бъде втори вратар. Той бе под наем в Мидълзбро, но не игра в Чемпиъншип. Той няма опит, но има потенциал“, продължи мениджърът на Челси.

„Ние сме наясно с качествата на Джон Стоунс и Фил Джагиелка. Ще се опитаме да бъдем успешни срещу тях.“

„Куртоа ще отсъства от игра дълго време. Чакам мнението на д-р Биоска, който ще ме информира по-подробно за неговото състояние“, каза още Жозе Моуриньо.