Без много усилия, но с доста треперене лидерът в английския елит Челси преодоля поредното си препятствие в турнира за Купата на Лигата. Лондончани изхвърлиха най-нискоразредния тим, достигнал до четвъртия кръг на надпреварата - Шросбъри. 

Момчетата на Жозе Моуриньо гостуваха в малкото градче и пред 10 хиляди зрители стигнаха до минимален успех с 2:1. Те обаче трябваше да чакат до последните минути, за да стигнат до успеха.

Дидие Дрогба откри резултата в 49-та минута, но Анди Мангън изненадващо изравни 12 минути преди края. И тъкмо когато изглеждаше, че ще има продължения, Джърмейн Грандисън си вкара автогол и потопи в скръб препълнените трибуни. 

Очаквано, Специалния беше решил да даде почивка на голяма част от основните си играчи. Домакините пък започнаха доста надъхано и рано можеха да открият резултата. Още в 4-та минута Натейниъл Найт-Пърсивал стреля с глава и Петер Чех от голлинията изби сигурното попадение. 

Битката се пренесе в центъра, а гостите продължиха да не се напрягат особено. Те обаче допускаха домакините да стрелят отдалеч, а при един корнер Дидие Дрогба игра с ръка в наказателното си поле, но реферът не го видя и не даде дузпа. 

Все пак и лондончани имаха право на протести, тъй като в 42-та минута техен гол беше отменен. Дрогба вкара топката в мрежата, но беше маркирана засада, която обаче доста спорна. Така развръзката остана за втората част. 

В началото ѝ лондончани тръгнаха доста силно напред и рано можеха да поведат, но Оскар не беше точен. В 49-та минута падна и първият гол в мача. Мохамед Салах намери Дидие Дрогба, който с прецизен шут не остави шансове на вратаря на "Шрюс" и откри резултата. 

Изглеждаше, че това попадение ще е достатъчно на лондончани, като те пропуснаха цели две възможности да удвоят преднината си. Андре Шюрле и Дрогба не бяха точни. 

Домакините имаха възможност да изравнят чрез Жан-Луи Акпа-Акпро в 55-та минута, но изстрелът му не намери целта. Домакините обаче не се отказваха и продължиха да преследват гола, който най-накрая отбелязаха. 

Това стана в 77-та минута, когато след центриране от корнер Джон Оби Микел не успя да изчисти топката и от крака му тя беше ритната в мрежата от Анди Мангън, който направи изненадата - 1:1. 

Трибуните бяха в екстаз и предвкусваха продълженията, но гостите не бяха казали последната си дума. В 81-та минута Вилиан центрира от фланга и Джърмейн Грандисън си вкара автогол след плонж и удар с глава. Но ако той не се беше намесил, Дидие Дрогба щеше така или иначе да отбележи. 

Така Челси отбеляза необходимия за победата гол, успя да го опази до последната минута на мача и се спаси от продължения и евентуално конфузно отпадане. 

Голямата изненада в мачовете от този кръг беше на Борнемут - Уест Бромич. Домакините победиха с 2:1 и изхвърлиха елитния си съперник. В 50-та минута Юнън О'Кейн откри резултата в тяхна полза, но в 55-та Томи Елфик си вкара автогол и изравни. 

Публиката на домакините обаче отново беше в екстаз в 87-та минута като Калъм Уилсън отбеляза за 2:1 и тази преднина се запази до края, класирайки Борнемут напред. В последния мач от 21:45 часа Шефилд Юнайтед изхвърли екзекутора на Манчестър Юнайтед - Милтън Кийнс Донс - след успех с 2:1 на неговия стадион и късна драма. 

Резулатите от турнира за Купата на Лигата:

Шросбъри - Челси 1:2

Борнемут - Уест Бромич 2:1

Милтън Кийнс Донс - Шефилд Юнайтед 1:2

Фулъм - Дарби Каунти 2:5

Ливърпул - Суонзи 2:1