Челси не се поддаде на напрежението и взе своя мач от 17-ия кръг на Висшата лига. „Сините“ победиха с 2:0 като гост Стоук Сити и така съхраниха преднината си от три точки пред втория Манчестър Сити. Сеск Фабрегас реализира втория си шампионатен гол с екипа на лондончани, докато капитанът Джон Тери откри резултата преди почивката.

По този начин лондончани станаха първият тим, който прехвърля границата от 40 точки през сезона и вече имат 42 на сметката си. Действащите „небесно сини“ шампиони са зад тях на три разстояние.

Челси поведе в резултата след по-малко от 120 секунди игра. Гостите стигнаха до корнер вляво от вратата на Асмир Бегович, който Фабрегас насочи пред вратарското поле. Там Тери се пребори с пазача си и с глава стреля под плонжа на вратаря за 1:0.

Тибо Куртоа, който се завърна на вратата след мускулна травма, нямаше много работа, но в 21-ата минута трябваше да отразява опасен шут на Стивън Н‘Зонзи. Полузащитникът стреля силно към вратата, а топката рикошира по пътя си към нея, което затрудни белгиеца, но той се справи.

Десетина минути по-късно „сините“ трябваше да удвоят преднината си, когато Диего Коща се измъкна от несполучлив опит да бъде хванат в изкуствена засада. Бразилецът с испански паспорт напредна добре към вратата, ала изстрелът му прелетя на сантиметри встрани.

Малко след почивката Челси имаше справедливи претенции да получи дузпа за нарушение на Райън Шоукрос срещу Фабрегас, ала съдията по някаква причина подмина ситуацията.

Постепенно лидерите увеличиха темпото и в крайна сметка 12 минути преди края получиха своето. Еден Азар задържа добре пред дъгата и изчака включването на Фабрегас около точката на дузпата преди да му подаде. Испанецът овладя на гърди и с десния крак на пръв поглед не улучи добре кълбото. Стореното обаче бе достатъчно да заблуди Бегович, който не реагира добре и само проследи с поглед как резултатът бива фиксиран на 2:0.

Загубата бе трета за Стоук в последните им 5 шампионатни мача и остави тима 13-и във временното подреждане с 19 точки.