Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер навършва 67 години днес, и сподели, че начинът, по който ще празнува, зависи от изхода от мача срещу Мидълсбро следобед.

Венгер призна, че се страхува от момента, в който ще трябва да сложи край на кариерата си, но няма съмнения, че е прекарал живота си добре.

"Старах мениджър на топ ниво на 33-годишна възраст. Аз съм един от малкото мениджъри в света, които никога не са спирали да работят. Работил съм всеки ден от своя живот, защото обичам работата си. Естествено, че ме е страх за момента, в който трябва да спра, защото ще ми липсва да правя това, което обичам," заяви Венгер.

"Няма как да си се водил от мисълта за следващия мач, след това да спреш и да почнеш да ходиш на църква всеки ден," продължи той.

"Някой ден, когато отида в рая и Господ ме попита: "Искаш ли да влезеш? Какво си сторил в живота си?", единственият ми отговор ще бъде - Опитвах се да печеля футболни мачове. Ако ме попита дали това е единственото, което съм правил, единственият ми отговор ще бъде: "Не е толкова лесно, колкото изглежда..."

Венгер разкри още, че живее много здравословно и ако футболистите от Висшата лига спазват неговия режим, биха били във форма за всички 10 месеца от сезона.

"Тичам за здраве, извън тренировките. Имам си и своите ритуали за мач, подобно на футболистите. От дете обичам да се състезавам, на каквото и да е. Не знам друг начин," допълни Венгер.

Французинът е и най-възрастният мениджър в момента във Висшата лига.

"Резултатът от мача днес ще определи празника. Щастието ми зависи от резултата, и то не само на рождените ми дни, просто такъв е животът на мениджъра," завърши Арсен Венгер.