Отборът на Манчестър Сити постигна трета поредна победа от началото на сезона във Висшата лига, а този път в жертва на „гражданите“ се превърна отбора на Уест Хем. Възпитаниците на Пеп Гуардиола се наложиха с 3:1, а това бе най-малкото с което се отърваха „чуковете“ от Лондон.

Сити събра пълен актив от точки, също като отборите на Челси и Манчестър Юнайтед, но по-добрата му голова разлика го прати на върха във временното подреждане.

Първата възможност в мача дойде още в 3-ата минута и бе пред вратата на гостите от Уест Хем. Серхио Агуеро се възползва от колебливата игра на Антонио, отне му топката и стреля, но неточно. Още в следващата си атака домакините отново стигнаха до удар към вратата на „чуковете“, но Давид Силва също нямаше късмет.

Нищо обаче не успя да спаси тима на Славен Билич в 7-ата минута, когато „гражданите“ откриха резултата след показна атака. Давид Силва получи топката пред наказателното поле на Уест Хем, видя свободния Нолито отляво, който пък от своя страна незабавно прати коженото кълбо около точката на дузпата, където дебнеше Рахийм Стърлинг. Английският национал с лекота стреля за 1:0 в полза на Сити. Това бе първи гол за Стърлинг от началото на сезона.

Домакините продължиха с набезите си към противниковата врата и в 18-ата минута отново поразиха целта. Този път Фернандиньо бе точен с глава след отлично центриране на Де Бройне от фаул. Гостите от Лондон трудно намираха отговор на комбинативната игра на Сити и рядко се озоваваха в опасна близост до вратата на Кабайеро.

Първото интересно положение за гостите дойде в 29-ата минута, когато централният защитник на Сити Джон Стоунс получаваше лекарска помощ покрай тъчлинията. След центриране отдясно на Гьокхан Тьоре, Ашли Флетчър успя да стрела с глава, но прати топката покрай десния страничен стълб.

В 33-ата минута тимът на Пеп Гуардиола пропусна нова уникална възможност да увеличи резултата. След страхотна игра по левия фланг на атаката, топката бе подадена в наказателното поле по подобие на ситуацията при първия гол, но този път Кевин Де Бройне подцени ситуацията и не успя да уцели вратата от отлична позиция.

До края на първото полувреме домакините продължиха да владеят инициативата, въпреки че видимо намалиха оборотите.

Втората част обаче започна по-добре за отбора на Уест Хем. Гостите от Лондон успяха да намалят резултата, възползвайки се от колебливата игра в отбрана на Джон Стоунс, който по-рано получи травма. След атака отляво, топката бе центрирана във вратарското поле, където бранителите на Сити не успяха да опазят Михаил Антонио, който с глава вкара за 1:2.

В 75-ата минута нападателят на Сити Серхио Агуеро се забърка в неприятен инцидент, удряйки с лакът в лицето защитника на Уест Хем Уинстън Рийд. Действията на аржентинеца обаче останаха незабелязани от главния рефер на мача, спестявайки му директен червен картон.

В продължението на срещата домакините стигнаха до ново попадение във вратата на своя противник, с което сложиха точка на спора и последните надежди на „чуковете“. Рахийм Стърлинг бе изведен в наказателното поле, технично преодоля вратаря на гостите и почти от нулев ъгъл прати топката в мрежата за крайното 3:1.