Тотнъм изравни един от впечатляващите си клубни рекорди. "Шпорите" разгромиха Уест Хем с 4:1 на своя стадион и така достигнаха постижението си по брой поредни мачове без загуба в Премиършип - 12. 

Хари Кейн с два гола, Тоби Алдервейрелд и Кайл Уокър изковаха успеха, а Мануел Мансини само отбеляза почетно попадение за "чуковете" в края. Така домакините се доближиха само на четири точки от върха и се поздравиха с успех в лондонското дерби. 

Силен мач направи за пореден път и Кристиан Ериксен. Той даде две асистенции и беше постоянна заплаха за противника. Той можеше да открие още в 21-та минута, но прекрасният му изстрел към далечната греда беше отразен от вратаря Адриан. 

Но малко след това "шпорите" заслужено поведоха. Деле Али ритна към вратата, но топката беше избита право в коляното му. Тогава тя се отклони към Хари Кейн и той отбеляза за 1:0 в 23-та минута. 

Три минути след това дойде и най-красивият момент в мача. Тогава Виктор Моузес отигра по перфектен начин и със задна ножица стреля към вратата на Тотнъм, но нацели гредата. Оказа се, че нигериецът е бил и в засада. 

В 33-та минута по всичко изглеждаше, че този мач приключи откъм интрига. Тогава Кристиан Ериксен завъртя прекрасно топката от корнер и Тоби Алдервейрелд с глава препарира Адриан за втори път - 2:0. 

Последваха великолепни минути за "шпорите", които имаха поне три шанса да направят преднината си класическа. Мин Сон Хюн, Деле Али и Хари Кейн направиха непростими пропуски в рамките на четири минути до 40-та и лишиха тима си от трети гол. Така Тотнъм се оттегли на почивка "само" с два гола аванс. 

След почивката нещата не се промениха особено. Още в 50-та минута грешките от първото полувреме бяха поправени и "шпорите" дръпнаха с 3:0. За пореден път Кристиан Ериксен се отличи с великолепна асистенция към Хари Кейн и английският национал от границата на на наказателното поле оформи класиката. 

Ериксен продължи да твори на терена, но и да пропуска. Така мачът продължи в желаното от домакините темпо до самия му край. В 81-та минута Райън Мейсън направи два непростими пропуска от близка дистанция, но само две минути след това резултатът вече беше 4:0. 

Тогава Мин Сон Хюн намери по перфектен начин Кайл Уокър и той с брилянтен шут отбеляза за четвърти път, а нокаутът за "чуковете" беше пълен. Те все пак намериха сили да отбележат поне почетно попадение. 

Това стана в 86-та минута, когато Мануел Лансини с бомбен шут под сглобката на вратата отбеляза за 1:4 и оформи крайния резултат. До края Райън Мейсън на два пъти пропусна да възстанови аванса от четири гола на Тотнъм, като втория път тресна и греда. 

В крайна сметка това се оказа крайният резултат, а "шпорите" събраха 24 точки на петата позиция, само с четири по-малко от лидера Лестър. Уест Хем е на шестото място, но с три точки по-малко.