Съндърланд отново спечели дербито срещу Нюкасъл. „Черните котки” победиха с 1:0 при визитата си на „Сейнт Джемсис Парк” в мача от 17-я кръг на Премиършип. Това е четвърта поредна победа на Съндърланд в дербито срещу Нюкасъл. Успехът за „черните котки” осигури Адам Джонсън с гол в 90-та минута.

Френският футболист на Съндърланд Антони Ревейер получи контузия на загрявката на мача и бе заменен от Себастиан Коатес.

Първата възможност в мача се откри пред Муса Сисоко в 14-та минута. Той направи двойно подаване със Сами Амеоби, след което стреля, но право в ръцете на Костел Пантилимон.

В 23-та минута Адам Джонсън центрира от фаул в наказателното поле на Нюкасъл, където Джак Аник увисна и Конър Уикъм стреля с глава, но в аут.

Съндърланд пропусна невероятна възможност да поведе в резултата в 26-та минута. Себастиан Ларсон пусна перфектен извеждащ пас към Стивън Флетчър, който стреля от движение, а топката срещна напречната греда на вратата на Нюкасъл.

Конър Уикъм отправи хубав далечен удар в 29-та минута, но Джак Аник успя да докосне топката и да я избие в корнер.

Айосе Перес се опита да изненада Костел Пантилимон в 35-та минута, но след удара му топката премина в страни от левия стълб на вратата на Съндърланд.

Верхини центрира в наказателното поле на Съндърланд в 38-та минута, след което Конър Уикъм стреля с глава, но Джак Аник спаси. В 42-та минута Конър Уикъм пробва да изненада Джак Аник с нов далечен удар, но топката излезе в аут.

Стивън Тейлър получи много тежка аркада в 50-та минута, след като успя да избие топката с глава, но се удари в десния стълб на вратата. Все пак медицинският екип на Нюкасъл успя да се справи и Тейлър продължи участието си в мача.  

 В 54-та минута Стивън Флетчър получи топката в наказателното поле на Нюкасъл, след което подаде към Жорди Гомес, който от 12 метра изпрати топката над напречната греда.

Нюкасъл организира много добра атака в 63-та минута, когато Муса Сисоко подаде към Айосе Перес, който стреля много опасно, но Костел Пантилимон успя да избие топката в корнер.

Нюкасъл можеше да стигне до победата в 72-та минута, когато Муса Сисоко пусна перфектен извеждащ пас към Адам Армстронг, който излезе сам срещу Костел Пантилимон, но стреля слабо и вратарят спаси. Две минути по-късно Тиоте подаде към Айосе Перес, който финтира Уес Браун в наказателното поле на Съндърланд и стреля, но право в ръцете на Костел Пантилимон.

Съндърланд пропусна невероятна възможност в 77-та минута, когато Конър Уикъм пусна отличен пас към Адам Джонсън, който финтира Фабрисио Колочини и стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Джак Аник.

Муса Сисоко пробва да изненада Костел Пантилимон в 89-та минута с далечен удар, но вратарят успя да избие топката в корнер.

Победният гол за Съндърланд падна в 90-та минута, когато след бърза контраатака Конър Уикъм подаде към Уил Бъкли, който продължи към Адам Джонсън, който изпрати топката във вратата на Джак Аник.

Съндърланд можеше да вкара и втори гол във втората минута на добавеното време на мача, когато Себастиан Ларсон финтира Фабрисио Колочини, след което преодоля и Джак Аник , но от малък ъгъл стреля в аут.

След тази победа Съндърланд вече има 19 точки и се намира на четиринадесета позиция във временното класиране, докато Нюкасъл е девети с 23 точки.