Огромен удар може да претърпят амбициите на Манчестър Сити за победа в голямото градско дерби с Юнайтед след подновяването на битката в Премиършип след паузата за националните отбори. "Гражданите" са все по-близо до това да се окажат без звездата си в нападение Серхио Агуеро. 

От Футболната асоциация на Англия обявиха днес, че са повдигнали обвинение срещу аржентинеца за неспортсменско поведение срещу Уинстън Рийд от Уест Хем по време на мача между двата тима през изминалия уикенд. Ако бъде признат за виновен, той ще изгори за следващите три мача. 

Агуеро има време да обжалва до 21:00 часа българско време в сряда вечерта. След това ще стане ясно каква е санкцията му, а ако бъде признат за виновен, той няма да е на линия още за мача с Борнемут от Висшата лига, както и със Суонси за Купата на Лигата в края на септември. 

Това дерби на Манчестър ще е и първото издание на дуела между Хосеп Гуардиола и Жозе Моуриньо на английска земя. Двамата станаха големи съперници, докато водеха Барса и Реал Мадрид, а знаменитите им сблъсъци сега се очакват с огромен интерес и на Острова.