Шампионът на Англия Лестър започна защита на титлата си в Англия със загуба. Тимът на мениджъра Клаудио Раниери допусна поражение при визитата си на новака Хъл Сити в първия мач от сезона във Висшата лига.

„Лисиците“ отстъпиха с 1:2, а попадението им дойде от спортна дузпа, вкарана от Риад Марез. В голмайстори за домакините пък се превърнаха Адама Диоманде и Роберт Сондграс.

Загубата на Лестър е донякъде шокираща като се има предвид, че отборът на „тигрите“ е смятан за един основните „претенденти“ за изпадане от елита, а и в момента отборът е воден от временния мениджър Майк Филън.

Първата възможност в мача дойде още в 6-ата минута, когато капитанът на Хъл Къртис Дейвис стреля опасно с глава след центриране от корнер, но топката премина на сантиметри от вратата на Каспър Шмайхел.

Постепенно футболистите на Лестър започнаха да взимат нещата в свои ръце и в 16-ата минута гостите пропуснаха два отлични шанса. След пробив на новото попълнение Ахмед Муса по лявото крило, топката бе подадена в наказателното поле, където Джейми Варди се опита да стреля, но не улучи коженото кълбо. То все пак попадна в Риад Марез, който също пробва късмета си, но ударът му спря от външната страна на вратата.

Пет минути преди края на първото полувреме „лисиците“ пропуснаха нов уникален шанс да открият головата си сметка за новия сезон след отлична контраатака. Отново на върха на атаката бе Марез, който се разходи из отбраната на Хъл и стреля с левия крак, но неточно.

Противно на логиката и по-добрата игра на шампионите, именно тимът на Хъл Сити бе този, който откри резултата. Това се случи в продължението на първата част и дойде след изпълнението на статично положение, при които възпитаниците на мениджъра Калуио Раниери изпитваха сериозни трудности.

След центриране от корнер Дейвис успя да стреля с глава, но Шмайхел показа класа и успя да избие. Топката обаче попадна в Абел Ернандес, който овладя на гърди, обърна се и пробва удар със задна ножица. Това обаче направи и съотборникът му Адама Диоманде, който също посегна към топката и пробва удар. В крайна сметка голът бе записа именно на Диоманде, а за асистент при попадението – Абел Ернандес.

Втората част започна по възможно най-добрия начин за гостите. Още в първата си атака към вратата на „тигрите“, Лестър стигна до дузпа. Демарай Грей бе спънат от Тим Хъдълстоун на границата на наказателното поле, а реферът Майк Дийн посочи бялата точка. Повторенията обаче показаха, че нарушението на халфа на Хъл е извършено извън пеналтерията.

Риад Марез бе безпощаден от дузпата за 1:1.

Изравнителното попадение за Лестър доиде в 47-ата минута, а само десет по-късно Роберт Сондграс даде нова преднина на своите. След грешка на вратаря Шмайхел, който не успя да намери свой съотборник, домакините организираха бърза атака и създадоха суматоха в наказателното поле, а при опита за изчистване на топката тя попадна на крака на Сондграс, който с мощен шут не остави шансове на стража.

До края на срещата тимът на Раниери не успя да намери верния път към гола, а футболистите на Хъл имаха още добри възможности, за да увеличат преднината си и да направят успеха си по-изразителен.