Саутхемптън прекъсна серията си от пет поредни победи, като не успя да се наложи над Астън Вила, и завърши само 1:1 в Бирмингам.

Гостите развалиха малко празника по случай 140-годишнината на Астън Вила, а домакините бяха много близо до успеха, след като водеха до 81-та минута.

Преди двубоя, клубните легенди изнесоха трофеите на Астън Вила, за да покажат още веднъж славната история на клуба.

Мачът започна вдъхновяващо за Вила, и въпреки че Саутхемптън доминираше в контрола на топката, домакините откриха резултата.

В 30-та минута Габриел Агбонлахор използва скоростта си, за да стигне една дълга топка, изпратена в предни позиции. Агбонлахор овладя и очи в очи с излезлия твърде напред Фрейзър Форстър, технично преодоля вратаря, за 1:0.

Това бе и първото попадение, което Саутхемптън получи в 439 минути игра.

"Светците" изобщо не си и помисляха да дават нещо на Вила, въпреки празника, и през второто полувреме осъществиха сериозен натиск.

Ударите към вратата обаче бяха изключително редки, и въпреки че гостите почти не оставяха топката за "виланите", не стигаха до реални голови ситуации.

Саутхемптън отправи само четири удара към Гузан, а защитата на Астън Вила действаше много съобразително във всички ситуации.

Чак в 81-та минута обсадата на Саутхемптън най-после даде резултат, Райън Бертранд получи отляво, навлезе в пеналта и намери Натаниел Клайн, който с мощен шут от границата на наказателното поле не остави шанс на Брад Гузан.

Оставащият около четвърт час игра, с продължението, не доведоха до промяна в резултата, и Саутхемптън взе заслужена точка от "Вила Парк".

Астън Вила се размина с първа победа от септември насам, но Саутхемптън също приключи серията си от поредни победи.