Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола намери странен начин да накаже играчите си след равенството срещу Саутхемтпън (1:1) от деветия кръг на Висшата лига. Той забрани на футболистите си да напускат съблекалнята на „Етихад“ и ги държа в невя един час след края на двубоя.

Гуардиола бе бесен, след като Манчестър Сити не успя да спечели домакинството си срещу „светците“. По този начин „гражданите“ вече не са еднолични лидери, тъй като са с равни точки заедно с Арсенал и Ливърпул и единствено по-добрата голова разлика остави „небесносните“ на върха в класирането.

Запитан защо неговите футболисти толкова много са се забавили в съблекалнята, Гуардиола отговори: „Пиха Кока Кола и червено вино.“

Манчестър Сити може да понесе наказание, след като играчите на отбора не се явиха пред камерите на телевизията носител на правата в рамките на уреченото време.

Серхио Агуеро е три мача без отбелязан гол в Премиършип. Той за първи път от декември 2015 година не успява да вкара гол в три последователни двубоя.

„Трябва да открием причините за слабите резултати в последно време. Не може да запишем десет поредни победи, а след това да не можеш да победиш в пет последователни мача“, коментира Гуардиола.