Отборът на Ливърпул записа исторически успех в турнира Кепитъл Уан Къп, след като отстрани тима на Мидълзбро след невероятна драма. Възпитаниците на мениджъра Брендън Роджърс детронираха своя противник след изпълнения на дузпи и краен резултат 16:15. В редовното време и продълженията срещата приключи при резултат 2:2, а при изпълнението на 11-метрови удари домакините бяха точни цели 14 пъти, веднъж повече от своя противник. В антигерой за гостите от Мидълзбро се превърна Алберт Адома, чиито нерви не издържаха и пропусна от бялата точка.

В редовното време двубоят приключи при резултат 1:1, а допълнителните две части от по 15 минути, двата тима си размениха по още едно попадение.

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс предприе редица прмени в състава си в сравнение с поледния шампионатен мач на „червените”, загубен с 1:3 от Уест Хем. Сред титулярните единадесет на домакините попаднаха младокът Джордан Роситър, който дебютира за първия състав на тима, Хосе Енрике, Коло Туре и Рики Ламбърт. Именно нападателят изведе мърсисайдци с капитанската лента.

Домакините успяха да поведат в резултата още при първата си по-опасна атака към вратата на Мидълзбро в 10-ата минута, а едва 17-годишният Роситър ознаменува дебюта си с мечтан гол.

След неразбирателство между вратаря Джамал Блекман и бранителя Кенет Омеру, Рахийм Стърлинг не успя да отправи удар, топката попадна в Рики Ламбърт, чийто изстрел обаче бе избит. Все пак коженото кълбо се озова в краката на Джордан Роситър, който с удар от близо 25 метра по земя, успя да го прокара между купа от играчи за 1:0.

В следващите няколко минути играта се води предимно в центъра на терена, за да дойде 30-ата минута, когато Кике пропиля чудесна възможност за гостите. Рики Ламбърт не успя да се намеси добре в дефанзивен план, което позволи на испанския нападател на Боро да отправи опаснен удар, който обаче премина над вратата.

В 35-ата минута Ливърпул за пореден път показа слабости в защита, когато Томлин с лекота преодоля двама бранители на „червените” отдясно по нападението и стреля, като Миньоле трябваше да се намесва решително, за да предотврати изравняването на резултата.

В последните няколко минути на първата част мърсисайдци имаха териториално предимстово, но така и не успяха да стигнат до чиста голова ситуация пред Блекман.

Ливърпул започна настоятелно втората част, но противно на логиката допусна попадение в собствената си мрежа. След час игра Мамаду Сако игра с ръка на границата на наказателното поле, отляво на вратата на домакините. След центрирането от фаула, Хосе Енрике закъсня с намесата си, а Адам Рийч попари надеждите на домакините.

След гола си гостите имаха още две отлични възможности за пълен обрат, но късметът бе на стараната на мърсисайдци. В 73-ата минута тимът на Брендън Роджърс имаше претенции за дузпа, когато Адам Лалана навлезе в наказателното поле и бе съборен от защитник на Боро.

Дванадесет минути преди края дебютантът и голмайстор на „червените” Джордан Роситър отстъпи мястото си на друг дебютант – Джордан Уилямс.

В 85-ата минута Мидълзбро пропусна уникална възможност да изкопчи победата. Лий Томлин изведе по чудесен начин Адам Клейтън отляво, който стреля много силно, но топката срещна десния страничен стълб на вратата. Така двата тима не успяха да се победят в редовното време и двубоят бе вкаран в продължения.

В 109-ата минута влезлият като смяна Сусо се разписа след разбъркване в наказателното поле, отбелязвайки първия си гол с екипа на „мърсисайдци”. В

В допълнителното време на продълженията Коло Туре изърши нарушение в наказателното поле, което доведе до дузпа, превърната в гол от Патрик Бамфорд и 2:2.

При наказателните удари футболистите на двата тима показаха изключително здрави нерви, като единствено Алберт Адома прегоря и пропусна последния изстрел от бялата точка, подарявайки победата на домакините с 16:15.

Ливърпул – Мидълзбро 2:2 (16:15 след дузпи)

1:0 Роситър 10’, 1:1 Рийч 62’, 2:1 Сусо 109’, 2:2

Кепитъл Уан Къп, 3 кръг

Ливърпул: Миньоле, Манкийо, Туре, Сако, Енрике, Роситър, Лукас, Маркович, Стърлинг, Лалана, Ламбърт

Мидълзбро: Блекман, Фредерикс, Аяла, Омеру, Френд, Адома, Клейтън, Лийдбитър, Рийч, Томлин, Кике