Уест Хем победи Манчестър Юнайтед с 3:2 в изключителен спектакъл в последния мач на своя "Болейн Граунд", познат и като "Ъптън Парк".

Това бе отложен мач от 35-я кръг на Висшата лига, с който Юнайтед почти се прости с надеждите си за влизане в Топ 4 и място в групите на Шампионската лига. "Червените дяволи“ имат 63 точки на петото място във временното класиране само кръг преди края на сезона, а четвъртият Манчестър Сити е с 65 точки. Юнайтед играе с Борнемут в последния кръг, а Сити има за съперник Суонси.

Отборът на Уест Хем пък държи шестото място в подреждането с 62 точки в актива си и запази амбициите си за европейско участие догодина, като има 2 точки аванс пред Саутхемптън.

С двубоя си срещу Юнайтед Уест Хем сложи край на една ера. След 112 години “чуковете“ изиграха последния си двубой на това съоръжение, преди да се преместят на Олимпийския стадион в Лондон.

Двубоят бе предшестван от безредици пред стадиона, тъй като феновете на Уест Хем атакуваха с камъни и бутилки автобуса на съперника и това наложи отлагането на началото на мача с 45 минути.

Залогът и за двата състава бе голям, а съперниците предложиха изключително зрелище за феновете. Мачът пък премина през два обрата, а в края домакините ликуваха. За Уест Хем се разписаха Диафра Сако, Михаил Антонио и Уинстън Рийд, а за Юнайтед на два пъти точен бе Антони Марсиал.

Футболистите на Уест Хем стартираха много надъхано и натискът им даде резултат в 10-ата минута. В герой се превърна Диафра Сако, чието попадение за 1:0 хвърли в екстаз претъпканите трибуни.

Сако получи топката на границата на наказателното поле от Мануел Лансини и с хубав удар от там не остави шансове на Давид де Хеа да реагира и да предотврати попадението.

Домакините продължиха с активните действия и само 4 минути Марк Нобъл стреля опасно, но ударът му бе блокиран от защитник. Пак Уест Хем бе близо до гол в 21-ата минута, но изстрелът на Анди Керъл бе спасен от Давид де Хей.

Футболистите на Уест Хем успяха за втори път да вкарат топката във вратата на Манчестър Юнайтед в 21-ата минута на мача, но попадението не бе признато заради засада. След центриране от ъглов удар към далечната греда на вратата на Юнайтед, Марк Нобъл засече и отново центрира към наказателното поле, където Антонио намери топката и вкара в мрежата на гостите. Голът обаче не бе зачетен заради засада и резултатът остана 1:0 за Уест Хем.

Нови 6 минути по-късно Мануел Лансини се оказа непокрит и стреля от обещаваща позиция, но топката прелетя край лявата греда на вратата на Юнайтед, а в крайна сметка първото полувреме завърши само с гол преднина за домакините.

Гостите от Манчестър Юнайтед започнаха по-убедително второто полувреме и въпреки един не лош удар на Димитри Пайе за „чуковете“, играчите на треньора Луис ван Гаал стигнаха до изравняване. Антони Марсиал върна надеждите на Манчестър Юнайтед за успех с изравнителен гол в 51-ата минута. Хуан Мата намери отлично Марсиал при атака отдясно за "червените дяволи" и така се стигна до изравнителното попадение за 1:1.

Съперниците се хвърлиха ожесточено в атаки, но двайсетина минути по-късно отново „червените дяволи“ отново ликуваха след втория гол на Марсиал в мача и негов 11-и във Висшата лига. В 72-ата минута той се разписа за 2:1 с невероятен изстрел при страхотен самостоятелен пробив, в който се справи леко със защитник. Младият французин вкара топката в малкото разстояние между вратаря и голлинията, за да даде преднината на тима си. Атаката беше започната от Уейн Рууни, премина през Маркъс Рашфорд, за да стигне до Антони Марсиал и той да реализира така важното попадение.

Михаил Антонио обаче върна усмивките на феновете на домакините с изравнително попадение. Антонио засече с глава далечно центриране в наказателното поле на Юнайтед и изравни за 2:2 в 76-ата минута на срещата.

След като двубоят мина през един пълен обрат в полза на "червените дяволи", в 81-та минута те бяха пратени обратно в ада, където бяха и преди почивката. Това стана след гола на Уинстън Рийд, с което резултатът стана 3:2. Рийд се разписа с глава след страхотно центриране на Димитри Пайе, за когото това беше втората асистенция в тази битка.

До края двата тима продължиха с опитите за нов гол, но в крайна сметка триумфът отиде на сметката на Уест Хем.