Ливърпул на Юрген Клоп започва да играе все по-атрактивно и от това пострада лидерът в Премиършип до досегашния кръг Манчестър Сити. Насред своя "Итихад", момчетата на Мануел Пелегрини отнесоха много тежък удар от мърсисайдци с 1:4 и сдадоха лидерската позиция, на която ще бъде Лестър. 

Шоуто на "червените" беше сътворено от бразилските им звезди Роберто Фирмино и Филипе Коутиньо, които имаха основна заслуга за три от четирите попадения на тима си, а "черешката на тортата" в края добави Мартин Шкъртел. Единственото попадение за домакините беше на Серхио Агуеро, но нищо повече. 

Мачът започна уж равностойно, но гостите набързо овладяха инициативата. Затова те поведоха още в 7-та минута при първата си по-сериозна атака. Тя започна от Филипе Коутиньо, който открадна една топка в половината на съперника и изведе Роберто Фирмино зад защитата. 

Нападателят реши да върне към съотборника си, но вместо това намери крака на Елиакуим Мангала във вратарското поле и от него топката се озова в мрежата на Джо Харт за първи път. А това беше само началото на шоуто в "червено" от тази вечер. 

Момчетата на Юрген Клоп атакуваха бързо и убийствено, но Джеймс Милнър и Фирмино пропиляха хубави шансове. Това обаче не ги притесни и те продължиха да налитат към противниковата врата, което се отрази и във втори гол в 23-та минута. 

Тогава отново бразилска комбинация изработи попадението на мърсисайдци. Ролите се размениха и Фирмино откри зад защитата с хубава асистенция Филипе Коутиньо. Той с прецизен удар хлъзна топката между краката на Джо Харт и резултатът набъбна вече на 2:0. 

Доскоро при този резултат Ливърпул би се прибрал и би го пазил с цената на всичко. Но не и при Клоп. Убийствените атаки на "червените" се редуваха една след друга и само великолепните намеси на Джо Харт спасиха "гражданите" от още един ранен гол. 

Фирмино и Коутиньо правеха, каквото си поискат, а защитата на Сити издишаше сериозно. И нямаше как да не капитулира за трети път, този път в 32-та минута. А головата атака беше просто прекрасна. 

При нея Емре Джан с пета изведе Коутиньо зад защитата и бразилецът само чукна към непокрития си сънародник Фирмино, който на празна врата нямаше как да пропусне и направи резултата класически - 3:0. 

В тези моменти от мача гостите се забавляваха на терена. Те спокойно можеха да стигнат и до четвърти гол, с което отрано да подпечатат разгрома. Но отново Джо Харт се представи на висота и буквално отърва "гражданите" от тежък погром още до почивката. 

И тогава, сякаш от нищото, интригата се върна с пълна сила. В 44-та минута Серхио Агуеро получи хубава топка пред наказателното поле и с мощен фалцов удар не остави шансове на Симон Миньоле - 1:3. 

Домакините рязко вдигнаха оборотите и само почивката спаси мърсисайдци от връщане на интригата с пълна сила още преди последния съдийски сигнал за първите 45 минути. А зрителите просто бяха останали без дъх. 

След подновяването на играта последва не по-малко интересно второ полувреме. В него домакините атакуваха, а гостите дебнеха шансовете си на контри. Харт отново правеше чудеса на вратата си, но и той капитулира в 63-та минута. 

Тогава Коутиньо пак вкара в мрежата му, след като го преодоля с финт, но този път реферът отмени попадението заради засада. Това решение на арбитрите беше безспорно и преднината на Ливърпул остана два гола. 

Веднага след това "гражданите" можеха да се върнат с пълна сила в този мач, но не успяха. Рахийм Стърлинг се озова сам срещу Миньоле, но тръгна да го лъже и върна към Агуеро на границата на наказателното поле. Аржентинецът стреля силно, но белгиецът улови и предотврати опасността. 

Домакините продължиха да атакуват и така да се оголват в защита, което беше използвано от момчетата на Клоп. Първо Бентеке изпусна шанс в 80-та минута, след като беше сам срещу Харт, но в следващата минута за четвърти път английският вратар капитулира. 

Тогава Мартин Шкъртел получи страхотна топка около наказателното поле и с мощен шут не му остави шансове за 4:1. Това се оказа и последното попадение в мача, а до края Сити стигна до няколко опасности, но Стърлинг и Фернандо ги пропиляха. 

Така Ливърпул с прекрасна игра изкова трите точки и вече събра 20 в актива си. Това засега отрежда на момчетата на Юрген Клоп деветото място, но те определено показват, че трябва да са далеч по-напред. Манчестър Сити е на третото място с 26 точки, на две от лидера Лестър.