Ливърпул едва стигна до преиграване, след като на два пъти бе догонващ срещу Екзитър в мач от третия кръг за Купата на Англия, и чак в края на срещата направи 2:2.

Четвъртодивизионният Екзитър бе на минути от сензацията, след като изигра силен мач, и имаше положения да вкара още на елитния си противник.

Физическите сили обаче не стигнаха на отбора от Лига 2, и в крайна сметка ще има втори двубой между двата състава.

Юрген Клоп пусна в игра резервите, и бе оставил Кристиан Бентеке да води младите си съотборници напред.

Като феновете на Клопо, други няма!

Posted by Gong.bg on Friday, January 8, 2016

Още в деветата минута на мача, Том Никълс откри резултата за домакините, които приеха с еуфория именития си противник, и си направиха истински празник още преди началото на срещата. Голът на Никълс пък хвърли трибуните в екстаз, макар че дойде и след сериозна грешка в защитата на Ливърпул, позволила центрирането на Джейми Рийд да стигне до него.

Ливърпул изглеждаше, сякаш контролира нещата, но не създаваше положения. Въпреки това, само три минути бяха необходими на гостите, за да изравнят резултата.

Тийнейджърът Джером Синклер бе на точното място в 12-та минута, за да се възползва от много груба грешка на защитата на Екзитър, и да вкара от десетина метра, за 1:1.

Синклер е и най-младият футболист, дебютирал за Ливърпул - на 16 години и шест дни през септември 2012-та.

Лошият терен не пречеше на битката между двата отбора, но след изравнителния гол за Ливърпул, Екзитър бе този, който взе инициативата.

Домакините създадоха няколко опасности в края на полувремето, и в добавеното му време, пак поведоха с фантастично попадение от корнер.

Това стана след нова груба грешка на Адам Богдан на вратата на Ливърпул. Лий Холмс матира Богдан с изпълнението си директно от корнера вляво от стража Така Екзитър се оттегли на почивка с преднина от 2:1.

В 51-та минута дойде и най-опасното положение за Ливърпул след гола. Кристиан Бентеке стреля с глава, но стражът на Екзитър се справи отлично.

Екзитър направи няколко смени, за да внесе малко свежест във вече доста сериозно поизморения състав.

Въпреки това, по-добрата физическа форма на Ливърпул нямаше как да не се види накрая и Брадли Смит успя да изравни резултата за втори път в мача, в 73-та минута. Смит направи 2:2, след като защитник на Екзитър изчисти топката право на крака му, и той без да мисли реализира.

Ливърпул тръгна напред, за да търси край на сблъсъка в един мач и да избегне преиграване.

В 81-та минута гостите имаха претенции за дузпа, след като резервата Шей Оджо падна в наказателното поле, но арбитърът прецени, че няма достатъчно основания да посочи бялата точка.

Добавените минути не доведоха до промяна на резонното 2:2, след интересния мач на "Сейнт Джеймсис Парк" в Екзитър, и така двата отбора вече чакат да научат кога ще трябва да преиграват двубоя.