Любимецът на всички фенове на Челси Франк Лампард, който дълги години им носеше щастие, сега беше причината за сълзи в очите им. Най-добрият реализатор в историята на лондончани отбеляза единствения гол за новия си клуб Манчестър Сити срещу клуба на сърцето си и донесе равенството на "гражданите" - 1:1. 

Той влезе като резерва в заключителните минути, но времето му стигна да неутрализира попадението на Андре Шюрле от 71-та минута. Малко преди това пък Пабло Сабалета беше изгонен за домакините и затова попадението на германеца изглеждаше победно.

Но не така мислеше Лампард. Затова с неговото попадение шампионите сложиха точка на перфектния старт на Челси и лондончани за първи път загубиха точки този сезон. Те вече имат 16 на сметката си. 

Преди почивката мачът беше тактическо надиграване, като головите ситуации пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка. Те се изчерпаха с претенциите на двата тима за по една дузпа. 

Реферът Майк Дийн обаче и в двата случая показа еднакъв аршин и не отсъди нищо. Иначе Един Джеко и Сеск Фабрегас не успяха да оползотворят усилията на съотборниците си и да открият резултата преди почивката. Диего Коща пък изпусна да се разпише, след като беше изпуснат в малкото наказателно поле. 

Така развръзката беше оставена за вторите 45 минути, които бяха далеч по-интересни. Още в началото на втората част Диего Коща пак не беше точен, а "гражданите" се хвърлиха в атаки от началото. 

Манчестър Сити - Челси

източник: Gulliver/Getty Images

При една продължителна обсада на вратата на Тибо Куртоа Фернандиньо имаше шанс да открие в 55-та минута, но изстрелът му мина встрани. Малко след това удар на Серхио Агуеро беше избит от Тибо Куртоа, а впоследствие и защитник изчисти. 

Един Джеко и Яя Туре също се отличиха с пропуски, а пред отсрещната врата разконцентриран беше Сеск Фабрегас. Малко след това Рамиреш от състава на Челси се контузи и тогава на терена влезе Андре Шюрле, който впоследствие реализира за лондончани. 

Но преди това да се случи, Пабло Сабалета беше изгонен. Той се спречка с Коща след едно грубо влизане в краката му и реферът му показа втори жълт картон. Ситуацията беше доста спорна, но все пак съдията прецени, че трябва да остави шампионите с човек по-малко. 

Всичко за момчетата на Мануел Пелегрини изглеждаше приключило в 71-та минута. Тогава Еден Азар пусна страхотен пас на далечната греда, където Андре Шюрле изпревари защитник на Сити и на празна врата откри резултата - 1:0. 

Това изглеждаше достатъчно за лондончани, а впоследствие те треснаха и гредата след удар на Диего Коща. Общо взето, нищо не подсказваше, че Жозе Моуриньо и отборът му ще позволят победата да им се изплъзне. 

Но явно португалецът не беше предвидил влизането на любимеца на всички на "Стамфорд Бридж" Франк Лампард. С появата си на терена той предизвика аплодисментите и на феновете на Челси, но малко след това ги смълча. 

Джеймс Милнър го намери в наказателното поле и халфът с мощен шут не остави шансове на Тибо Куртоа. Той не се зарадва след гола си, но това едва ли стопли толкова феновете, които не вярваха, че любимецът им отнема трите точки по този начин. 

В последните минути Лампард имаше шанс дори да донесе успеха за "гражданите", но ударът му от чиста позиция беше избит от защитник на Челси. В крайна сметка повече голове не паднаха и двата тима поделиха по точка. 

Но двубоят ще бъде запомнен с попадението на бившия английски национал, който разочарова тима, чийто екип носи 13 години. С това серията от пет поредни победи на лондончани от началото на сезона беше прекратена и те вече са с 13 точки от пет мача. Сити пък се катери бавно нагоре и вече е с 8 точки, колкото има и Лестър.