Лестър завърши 0:0 при домакинството си на Манчестър Сити в големия сблъсък в челото на Висшата лига от 19-ия кръг. „Лисиците“ не успяха да стигнат до победата и по този начин сдадоха първото място на Арсенал, който ще посрещне 2016 година на върха в английското първенство.

Манчестър Сити имаше надмощие в първите минути на двубоя. В 26-та Бакари Саня комбинира добре с Рахийм Стърлинг, който отблизо стреля от движение, но Каспер Шмайхел демонстрира добър рефлекс и изби в корнер.

Шест минути по-късно Рахийм Стърлинг отправи хубав удар от разстояние, но Шмайхел внимаваше и боксира топката в корнер.

Дани Симпсън центрира остро в наказателното поле на Манчестър Сити в 40-та минута, където Джейми Варди не успя да засече топката, а след това Марк Олбрайтън пропусна да вкара в опразнената врата и стреля встрани от левия стълб на вратата на Джо Харт.

Само няколко секунди по-късно Фернандиньо сбърка фатално, като подари топката на Дринкуотър, който комбинира с Джейми Варди, който излезе на отлична позиция и стреля, но над напречната греда в аут.

В началото на второто полувреме Манчестър Сити можеше да нанесе своя удар. Кевин де Брюин пусна отличен пас към Серхио Агуеро, който обаче отблизо не успя да насочи топката във вратата на Шмайхел, а стреля над напречната греда в аут.

Канте пробва да изненада Джо Харт в 54-та минута с удар от 20 метра, но топката премина встрани от левия стълб на вратата на Манчестър Сити.

Футболистите на Манчестър Сити имаха претенции за дузпа в 56-та минута. Рахийм Стърлинг се опита да комбинира със Серхио Агуеро в наказателното поле на Лестър. Дани Симпсън направи решаващ шпагат в опит да попречи топката да стигне до аржентинския нападател. Кълбото обаче срещна ръката на Симпсън. Съдията Крейг Поусън прецени, че няма умисъл в действията на защитника на „лисиците“ и подмина ситуацията.

Играчите на Манчестър Сити имаха нови претенции за дузпа в 63-та минута на срещата срещу Лестър. Бакари Саня подаде към Серхио Агуеро, който преодоля Кристиан Фукс и навлезе в наказателното поле на домакините. Агуеро след това падна в наказателното поле на Лестър след съприкосновение с Гьохкан Инлер. Аржентинският футболист отново имаше претенции за дузпа, но арбитърът Крейг Поусън не посочи бялата точка.

Манчестър Сити изпусна нова възможност в 64-та минута, когато Кевин де Брюин центрира от корнер в наказателното поле на Лестър, където Николас Отаменди засече топката с глава, но Каспер Шмайхел плонжира и спаси.

Кристиан Фукс стреля от фаул в 77-та минута, но Джо Харт спаси.

До края на мача двата отбора не успяха да си отбележат гол и сблъсъкът между Лестър и Манчестър Сити завърши 0:0.

Така „лисиците“ останаха на второ място в класирането с 40 точки, колкото има и лидера Арсенал, който обаче е с по-добра голова разлика. Манчестър Сити е трети с 36 точки, а Тотнъм е четвърти с 35 точки.