Челси написа нова страница в клубната си история, след успех с 3:0 над Борнемут в мач от 18-тия кръг от Висшата лига.

Така "сините" подобриха рекорд, като записаха 12-та поредна победа - най-доброто постижение в клубната история.

Така нареченият Боксинг Дей донесе и поне временно девет точки преднина на върха в класирането за Челси, преди Ливърпул, Арсенал и Ман Сити да изиграят своите мачове от кръга след Коледа.

Челси има 46 точки, Ливърпул и Арсенал са с 37, а Ман Сити с 36.

Лондончани са и на победа от изравняването на рекорда на Арсенал във Висшата лига, за най-много поредни победи изобщо в първенството, от сезон 2001-02.

И без наказания Диего Коста, отборът на Антонио Конте нямаше проблеми и макар и икономично стигна до трите точки.

Борнемут отново игра твърдо и не се отказа, но класата на съперника бе твърде голяма за преодоляване.

Педро откри резултата на мача между Челси и Борнемут с много красиво изпълнение в 24-та минута. Испанецът реализира четвъртия си гол за сезона, след многоходова акция на "сините". Педро получи на границата на пеналта, точно след дъгата, и елегантно прехвърли вратаря за 1:0 на "Стамфорд бридж".

Еден Азар удвои преднината на Челси срещу Борнемут, след точно изпълнена дузпа.

В 49-та минута, Саймън Франсис фаулира Азар в пеналта, а белгиецът сам се нагърби с изпълнението. Азар реализира без проблем, за своя гол №50 във Висшата лига.

Най-чистото положение за Борнемут бе в 73-та минута, когато Беник Афобе бе изведен срещу Куртоа, но белгийският страж направи страхотно спасяване.

Третото попадение падна в добавеното време, когато отново Педро, вече след индивидуална акция, реализира, като му помогна и рикошет в тялото на хвърлил се в краката му защитник.