Юрген Клоп остана изключително щастлив от победата на неговия Ливърпул с 2:1 над Челси в дербито от кръга в Премиършип.

Мърсисайдци демонстрираха отличен футбол на "Стамфорд Бридж" и победиха, благодарение на головете на Деян Ловрен и Джордан Хендерсън.

Клоп сподели, че се е насладил на играта на тима си през първата част, но иска да види такъв контрол през всичките 90 минути.

Къде надделя Ливърпул, къде загуби Челси

"Заслужавахме да поведем. На някои моменти спряхме да играем както трябваше и Челси се върна. Трябва да се научим как да владеем мача с мощ и 100% концентрация", заяви Клопо след двубоя.

"Справихме се много добре, след като те вкараха. Често Челси вкарва в последните секунди, но не мисля, че сега създадоха много и се справихме добре."

"Челси са прекалено силни, за да не получат пространства по време на мача, но в началото бяхме брилянтно. Играхме адски футбол и беше брилянтно за наблюдаване, толкова хубаво."

"През второто полувреме беше по-трудно, с по-малко сила, но след като те вкараха своя гол, ние успяхме да се справим и не им дадохме много нови шансове."

"Казах на момчетата преди двубоя, че всичко може да стане, но ако загубим, трябва да е по нашия начин. Няма гаранции във футбола."