Ливърпул нанесе първа загуба за сезона на Челси, при това като гост, с 2:1.

Футболистите на Юрген Клоп се оказаха победители в сблъсък с много малко чисти голови ситуации. С трите точки те се изравниха с Челси, като двата тима имат по 10 точки в актива си, на трето и четвърто място в класирането.

Това е втора победа за „червените“ на „Стамфорд бридж“ за по-малко от година, след като миналия октомври би в Западен Лондон с 3:1.

Ливърпул прекъсна и страхотна серия на новия мениджър на Челси Антонио Конте. Неговата последна загуба в домакински мач бе през януари 2013, начело на Ювентус.

Тибо Куртоа бе на път да направи шокираща грешка още във втората минута, като изпусна топката след удар на Даниел Стъридж извън пеналта. Белгиецът обаче бързо поправи фаула и се хвърли върху кълбото.

Ливърпул стартира по-активно и в 17-та минута поведе в резултата.

Деян Ловрен бе оставен напълно непокрит в наказателното поле, и след страхотно центриране на Коутиньо отляво, засече с крак в мрежата с лекота. Даниел Стъридж бе в засада при подаването, но Ловрен бе доста назад, и излезе от дълбочина, без да срещне пречка от прегрешилата защита на Челси.

Отчаян опит за атака доведе до някакво разбъркване в пеналта на Ливърпул в 31-та минута, но ударът на Давид Луис бе блокиран, а и имаше двама негови съотборници в засада.

Отново Луис опита удар с глава в 34-та минута, но и там имаше засада.

Две минути по-късно Ливърпул буквално попари Челси, с уникален втори гол. Джордан Хендерсън бе негов автор, с фантастичен далечен удар, влетял точно в сглобката на вратата на Куртоа.

Второто полувреме започна без смени, но домакините бяха по-активни. В 57-та минута Бранислав Иванович претендираше за дузпа срещу себе си, след като падна точно на границата на наказателното поле, натиснат от Джеймс Милнър, но нямаше как да подхлъзне Мартин Аткинсън.

Стъридж отстъпи мястото си на Дивок Ориги малко след това, и той раздвижи атаката на гостите отново. Стъридж пък дори не седна на пейката, за да догледа мача, а направо се прибра в съблекалнята.

Натискът на Челси все пак даде резултат в 61-та минута, след като Еден Азар изведе Неманя Матич вляво в пеналта, и той технично намери Диего Коста на два метра от вратата, за да добави той в мрежата за 1:2.

В 65-та минута Коста можеше и да изравни, като се озова очи в очи със Симон Миньоле, но би право във вратаря.

Последваха десетина минути на дебнене, без удари към двете врати.

В 81-та минута само Тибо Куртоа остави Челси в мача, като спаси удар на Дивок Ориги с глава, от непосредствена близост.

Антонио Конте продължи да не прави промени в състава, с който започна двубоя, и чак в 84-та минута направи странна тройна смяна – пусна в игра наведнъж Виктор Моузес, Сеск Фабрегас и Педро.

В 88-та минута Мартин Аткинсън направи реверанс към Еден Азар и отсъди спорен фаул срещу него пред наказателното поле, но от прекия свободен удар, бит от Сеск Фабрегас, нямаше резултат.

От много добавено време нямаше и смисъл, тъй като нямаше масиран "син" натиск, и никакви 100-процентови голови положения.