Треньор от английската Висша лига също е сред активно замесените в големия корупционен скандал в английския футбол, който бе разкрит от вестник "The Telegraph".

Става дума за асистент мениджъра на Саутхемптън Ерик Блек, който е дал съвети на журналистите под прикритие, представящи се за бизнесмени, как да подкупват официални лица от други клубове, за да постигнат обявената от тях цел, а именно като трета страна да се възползват 

52-годишният Блек е заснет как посочва хора от други клубове, които биха били склонни срещу пари да дадат информация за играчи на мнимата компания, която уж представляват журналистите.

Подобни плащания са забранени от правилата на Футболната асоциация.

Самият Блек, който през миналия сезон бе начело на Астън Вила в последните 7 мача от сезона, отхвърли обвиненията.

"Не отнема много, за да замесиш тези хора. Те няма да вземат твърде много пари", казва Блек в скритата камера.

Скандалът расте! Още 8 мениджъри ще изгорят като Алърдайс

Бившият нападател на Абърдийн споделя за сума от сорта на "няколко хиляди", което според "The Telegraph" е предложение за плащане към неназован асистент мениджър на отбор от Чемпиъншип в замяна на това да предложи футболисти на измислената агенция от Близкия изток.

Говорител на Блек обяви, че клиентът му всъщност не е споменавал за подкупване в разговора. "Това не е била целта на срещата до момента, както нашият клиент е разбрал. Предположения, че той е участвал в такива дискусии са грешни."

От Саутхемптън вече обявиха, че са "напълно ангажирани" към разследването на случилото се и ще работят активно с Премиършип и Футболната Асоциация.

В кариерата си на треньор Блек е бил начело на Мадъруел и Ковънтри, както и временно е бил начело на Бирмингам, Съндърланд, Блекбърн, Родъръм и Вила. Като играч Блек е бил в Абърдийн и Метц като има и три мача за националния отбор на Шотландия.

Както е известно, най-големият потърпевш от разкритията на "The Telegraph" бе Сам Алърдайс, който бе освободен като селекционер на Англия.

Джими-Флойд Хасембанк също бе разкрит сред футболните хора, които с готовност са приемали подкупи с цел заобикаляне на забрани при трансферите на футболисти.