Трима от играчите, които не са в сметките на мениджъра Хосеп Гуардиола в момента, се очаква скоро да са на линия за Манчестър Сити. Това разкри самият мениджър, но по всяка вероятност въпросните футболисти няма да се появят обратно на терена преди паузата за националните отбори. 

Става въпрос за новите попълнения Илкай Гюндоган и Лерой Сане, които още не са навлезли в необходимия ритъм във физически план, както и капитана Венсан Компани, който от четири месеца лекува травма в прасеца, но най-после е преодолял проблемите си и е близо до завръщане. 

"Венсан трябва да мине още един или два теста, за да видим дали всичко с мускула му вече е наред. След това ще мога да го ползвам, ако няма проблеми. Мисля, че вече е на финалната права от възстановяването. Лерой и Илкай имат много дребни болежки, които скоро ще отшумят и като навлязат във форма след международната пауза, ще мога да ги ползвам и тях", сподели Гуардиола. 

Това означава, че това трио ще бъде на линия за първото голямо дерби на Манчестър за този сезон, което ще противопостави Сити и Юнайтед на "Олд Трафорд" на 10 септември. Това ще е и първият голям сблъсък между Гуардиола и Жозе Моуриньо по английските терени.