Каквото трябваше да се случва във Висшата лига се случи. Е, случи се! Лестър стана шампион на Англия, след като Челси измъкна точка на Тотнъм в лондонско дерби и коронова "лисиците".

Явно възходът на тима воден от Клаудио Раниери е очевиден, а факторите за успеха са няколко. 

Реално, едва ли Лестър е най-класният отбор във Висшата лига, но те успяха и съумяха да съхранят сили и енергия до края на шампионата, предпазиха се от сериозни контузии, Раниери разчиташе на скромен като количество състав, дори и липсата на Джейми Варди в последните мачове не попречи на "лисиците" да триумфират два кръга преди края на шампионата. Челси направи 2:2 с Тотнъм и прати титлата в Лестър. 

Едва ли някой приемаше сериозно този тим в началото на сезона, след това и около Коледа, а очакванията бяха той да се срине в един момент от сезона, но това не се случи. За радост на феновете им и за жалост на всички останали с клубни пристрастия.

Титлата на Лестър отваря няколко други въпроси. Какво е състоянието на грандовете - Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Арсенал? Боричкането между тях сякаш отвори пътя за тима, който се спаси по чудо през миналия шампионат.

Чудо, сензация, как ли може да бъде определен успехът на футболистите в сини фланелки. Явно много работа, както частица късмет, треньор, който е здраво стъпил на земята, както той се изразява - прагматик. Всичко това забърка консистенцията Лестър.

Новият шампион на Англия - Лестър! Неочаквано! Честито!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS