Опорният полузащитник Н'Голо Канте смята Челси просто за стъпка в кариерата си, като се цели в трансфер в доста по-именит тим. Това разкри неговият бивш треньор Патрис Гаранд. Наставникът на Каен дори е убеден, че играчът вече е започнал да планира подобен ход.

25-годишният Канте пристигна на „Стамфорд Бридж“ през това лято, след като лондончани броиха 30 милиона паунда на Лестър за подписа му. На този етап френският национал все още не може да покаже нивото, което демонстрира за „лисиците“ при сензационната им титла през сезон 2015/2016.

„Мисля, че още когато Н'Голо пристигна при нас в Каен в Лига 2, той имаше ясен план за кариерата си и не смяташе да прибързва“, коментира Гаранд, който води Каен от 2012 година.

„Той беше здраво стъпил на земята. Точно по тази причина той изигра 2 сезона с нас, а после си тръгна. Решението беше негово. Мисля, че Лестър беше добър избор, който му пасна много. Да отиде в Англия и да стане част от такъв клуб бе част от програмата му да стигне далеч. Той се издигна много бързо, но това бе, защото показа прогрес.“

„Първо беше в Лига 2, а после в Лига 1. После отиде в Англия и Лестър, за да играе във Висшата лига. Сега той е в Челси, а след тях той ще отиде в много, много голям европейски тим. Това е сигурно“, допълни Гаранд.