Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Пол Паркър изказа унищожителни критики към капитана на отбора Уейн Рууни. В очите на Паркър английският национал е твърде бавен и натежал, за да може да играе футбол, който да пасва на стила на „червените дяволи“.

Паркър игра за манчестърци в периода 1991-1996 година, като записва над 100 шампионатни мача за тима. По неговите думи настоящата кампания е решаваща за Рууни, който би трябвало да загуби мястото си сред титулярите за сметка на рекордната покупка Пол Погба.

Паркър не е особено впечатлен от факта, че само 4 попадения делят нападателя от клубния рекорд на Боби Чарлтън, който е №1 във вечната ранглиста със своите 249 гола.

„Сезонът е решаващ за Рууни“, коментира Паркър, който има две шампионски титли на Англия в 5-годишния си престой в Юнайтед. „Вече не се говори, че той ще чупи рекорди, сега темата е дали ще завърши кариерата си в Юнайтед. Уейн трябва да се докаже, да докаже, че заслужава място в отбора не само по маркетингови причини.“

„Колкото и хората да оценяват стореното от него през годините и вкараните голове, футболът винаги живее в настоящето и той е съден именно сега. Ако има човек, който само е чувал за Уейн Рууни и не го познава, но го е видял срещу Борнемут, то той ще се запита: „Какъв е този тук? Някакъв тромав дебелак.“

„Изстрелите му бяха ужасни. Изглеждаше така все едно той не може да движи тялото си достатъчно бързо. Когато имаш Пол Погба и си наясно със стила на игра, който е показвал за Ювентус, няма как да не се запиташ какво може да даде на Юнайтед. Той може да играе зад гърба на Ибрахимович и това поставя Рууни под въпрос. От друга страна Рууни трябва да играе – не че заслужава мястото си, но са длъжни да го пускат. Ситуацията никак не е лесна“, добави Паркър.