Димитър Бербатов ще се завърне отново на любимия си "Олд Трафорд", където прекара някои от най-успешните години в своята кариера.

Българинът получи високата чест да бъде една от футболните легенди, които да участват в традиционния и популярен в цял свят благотворителен мач "Футболна помощ".

Двубоят е под егидата на Уницеф и се провежда всяка година от 2006 насам като чрез него са събрани над 15 милиона паунда за различни каузи.

От телевизия ITV разкриха имената на първите четирима звездни футболисти, които ще вземат участие в двубоя, а освен Бербатов това са Джейми Карагър, Роби Фаулър и Яп Стам. В последствие българинът се похвали с участието си чрез Фейсбук. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед ще бъде част от Отбора на света, който ще се противопостави на отбор на Англия. Треньор на Берба в двубоя, който е на 5 юни, ще бъде току-що станалият шампион на Англия с Лестър Клаудио Раниери. Англия пък ще бъде водена от Жозе Моуриньо.

Всеки един от двата отбора ще се състои от футболни легенди и знаменитости. Тепърва предстои да станат ясни имената на останалите легенди, но пък за сметка на това са известни по-голяма част от знаменитостите, които ще се включат в каузата.

За Англия своите футболни качества ще демонстрират певците Луис Томлинсън, Оли Мърс и Марвин Хъмс, водещият Марк Райт, комедиантът Джак Уатхол, а най-вероятно ще се включи и английският посланик на Уницеф Роби Уилямс.

Капитан на Отбора на света ще бъде уелският актьор Майкъл Шийн, а други звездни съотборници на Бербатов ще са световноизвестният готвач Гордън Рамзи, бившият певец от група Westlife Ники Бърн и водещият Рики Хейууд-Уилямс.