Тази вечер предстоят да се изиграят останалите 7 срещи от 21-ия кръг на Висшата лига, който предлага солиден брой интересни сблъсъци, но акцентът попада главно върху един. Безспорно мачът между Ливърпул и Арсенал ще бъде гвоздеят в програмата, който може да разтърси статуквото във временното класиране.

„Топчиите“ пристигат на „Анфийлд“ като лидер с 42 точки и ще се опитат да съхранят крехкия си аванс пред втория Лестър (40), който има тежко гостуване на Тотнъм. Безспорно тимът на Венгер диктува темпото в Премиършип, след като допусна само една загуба в последните си 10 мача във всички турнири. Носени от вдъхновението на Месут Йозил, лондончани преминаха почти без сътресения през натоварения коледно-новогодишен период и без съмнение изглеждат като фаворити срещу налегнатия от контузии Ливърпул.

Един бърз преглед на стастиката показва, че единствено Манчестър Юнайтед има повече победи над мърсисайдци (21) в ерата на Висшата лига в сравнение с Арсенал (16). Иначе сблъсъците между „червените“ и „топчиите“ са едни от най-резултатните в историята на английския футбол – няма друго съперничество в елита, в което да са записани повече хеттрици. В последните 9 срещи между двата тима паднаха цели 35 гола, което прави почти 4 гола средно на мач.

Именно затова мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се зарадва на завръщането на Мамаду Сако след травмата, която французинът получи срещу Съндърланд. Най-вероятно 27-годишният защитник ще си партнирас Коло Туре в центъра на отбраната, която дотук е допуснала 6 гола повече (24) от тази на Арсенал (18).

Задачата пред германския треньор не е никак лека, защото той ще трябва да прекъсва почти двегодишна серия без успех над „артилеристите“. За последно Ливърпул победи с 5:1 на 8 февруари 2014 година. Ако се концентрираме само върху треньорския дуел с Арсен Венгер, нещата също не изглеждат розови за домакините – Клоп е постигнал само 1 победа в 6-те случая, когато е играл срещу французина, който има цели 3 успеха.

Не пропускайте дербито край река Мърси, което започва в 22 часа и ще върви в пряко предаване по телевизия Diema Sport 2 и на онлайн платформата Gong Play.

Кои са другите телевизионни мачове от кръга в Англия и къде може да ги гледаш - провери ТУК!