Изключително неприятен 32-и рожден ден ще празнува доскорошният капитан на германския национален отбор Бастиан Швайнщайгер. Днес той е бил пратен да тренира с резервния отбор на Манчестър Юнайтед, а новината му е била съобщена лично от мениджъра Жозе Моуриньо, твърди вестник "Дейли Мейл". 

Според изданието, португалецът е обявил на полузащитника, че няма никакво намерение да го ползва през тази кампания и той е свободен да си търси нов отбор. Вестникът твърди, че Швайни вече е опразнил шкафчето си в съблекалнята на първия състав на Юнайтед. 

Германецът има още две години от договора си с клуба, което означава, че ще трябва да бъде пуснат за някаква минимална трансферна сума в новия си клуб. Засега обаче няма индикации за това кой ще бъде той, защото никой не е проявил официален интерес към него. 

Швайнщайгер дойде на "Олд Трафорд" миналото лято от Байерн. Той обаче изкара много тежка кампания, в която постоянно беше съпътстван от травми и така и не успя да се наложи като незаменима част от състава на "червените дяволи". Затова и логично е в списъка с ненужните на Специалния.