Капитанът на националния отбор на Германия обяви днес, че се оттегля от по-нататъшно участие след 120 мача за страната през последните 12 години.

"Поисках от треньора на националния отбор да не ме вика повече в състава, защото смятам да направя крачка назад и да се откажа от тази ми кариера", написа 31-годишният Швайнщайгер в профила си в Twitter.

"Ние постигнахме нещо наистина историческо и много емоционално със спечелената световна титла в Бразилия през 2014-а година. Вероятно това нещо няма да се повтори повече в моята кариера. Затова е време да пожелая на момчетата всичко най-добро и успехи по пътя към Мондиал 2018", добави полузащитникът.

Швайнщайгер припомня, че е било истинско разочарование отпадането на тима на полуфинал на Европейското първенство това лято във Франция срещу домакините, но ще запомни моментите там като специални и неповторими.

Дебютът му за Бундестима е през 2005-а година с 2:0 над Унгария в Кайзерслаутерн, е първите му два гола са малко по-късно през 2005-а аз 2:2 с Русия. /БТА