Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще привика дадения под наем във френския Лил нападател Дивок Ориги. Новината е на изданието sport.co.uk, според което белгиецът е гласен за титуляр от зимата нататък. 

Той беше купен през лятото, но беше даден на "кучетата" под наем до края на кампанията. Колебливите изяви на нападателите на мърсисайдци през този сезон карат Роджърс да поиска да си го прибере по-рано. 

В договора на Ориги с Лил има клауза, според която може да бъде взет на "Анфийлд" през януари, но само при изричното съгласие и на двете страни. Очаква се французите да не му правят спънки. 

В момента Роджърс разполага с Даниел Стъридж, Фабио Борини, Марио Балотели и РИки Ламбърт за върха на атаката си. И четиримата обаче се представят под очакванията и 19-годишният белгиец може да се окаже решението на този проблем. 

"Радвам се, че Ливърпул ми позволи да изкарам този сезон под наем в Лил. Тук играя често, трупам опит, което е безценно за мен. В същото време, Брендън Роджърс ми пише съобщения след всеки мач, а скаути на клуба са постоянно на трибуните. Това ме ласкае и ме кара да разкривам всичко от себе си", сподели Ориги. 

През този сезон той се представя изключително добре с екипа на Лил и за седемте мача, които е играл в Лига 1, е реализирал три попадения.