И 29-ят кръг на Висшата лига предложи много емоции и любопитни резултати. А равносметката след поредния вълнуващ кръг е, че отборът на Лестър продължава да мечтае за титлата.

„Лисисците“ записаха 17-а победа от началото на сезона, като продължават да са лидер в класирането с 60 точки.

Същевременно в може би един от най-любопитните сблъсъци Тотнъм и Арсенал не излъчиха победител.

Но ето и как се случи всичко в хронологичен ред:

Тотнъм – Арсенал

Дербито на северен Лондон остана без победител. В зрелище мач Тотнъм и Арсенал направиха 2:2, а феновете на „Уайт Харт Лейн“ станаха свидетели не само на 4 гола и на още куп интригуващи моменти.

Резултатът бе открит след 39 минути игра от Аарън Рамзи, а след почивката „шпорите“ направиха пълен обрат в рамките на няколко минути. Първо в 60-ата минута Тоби Алдервайред изравни, а две минути по-късно Хари Кейн направи 2:1 в полза домакините. Преди това, в 55-ата минута, „топчиите“ останаха с човек. Франсис Куклен получи втори жълт картон и остави тима на Арсен Венгер с човек по-малко.

Макар и с 10 души на терена „артилеристите“ не се отказаха да търсят изравняване. Гостите стигнаха до него в 76-ата минута, а точен за 2:2 бе Алексис Санчес.

Така след като си поделиха по точка Тотнъм е втори с 55 точки, а Арсенал е позиция назад с 52.

Отзиви: 

Венгер: Червеният картон е голямото ми съжаление


Челси – Стоук Сити

Челси записа десето равенство от началото на сезона след 1:1 със Стоук Сути. Момчетата на Гуус Хидинк поведоха след 39 минути игра след попадение на Бертран Траоре и можеха да вземат трите точки срещу „грънчарите“, но грешка на Тибо Куртоа в 85-ата минута коства изравнителното попадение, дело на Маме Бирам Диуф.

В класирането Челси заема 10-о място с 40 точки, а Стоук е 8-и с 43.

 Хидинк вече е легенда на Висшата лига


Евертън – Уест Хем

Уест Хем постигна забележителен обрат срещу Евертън. След като изоставаха с 0:2 до 78-ата минута, „чуковете“ стигнаха до 3:2. „Карамелите“ започнаха мача добре и поведоха след след 13 минути игра с попадение на Ромелу Лукаку. В 34-ата минута обаче останаха с човек по-малко на терена, тъй като Кевин Мирелас бе изгонен с втори жълт картон. Въпреки това, играчите на Евертън поведоха с 2:0 в 56-ата минута. Аарън Ленън се превърна в автор на втория гол, а в 69-ата минута Лукаку пропиля дузпа.

В 78-ата минута бе поставено начало на големия обрат. Михаил Антонио, Диафра Сако и Димитри Пайе се превърнаха в герои за Уест Хем, като реализираха в 78-ата, 81-ата и 90 -ата минута.

Със спечелените три точки „чуковете“ събраха актив от 49 точки 5-о място, а Евертън е 12-и с 38 пункта.

Феновете на Евертън взеха мениджъра на мушка


Манчестър Сити – Астън Вила

След поражението от Ливърпул с 0:3 в предходния кръг, Манчестър Сити се върна на победния път с изразителен успех с 4:0 над Астън Вила. „Гражданите“ не срещнаха никакви затруднения при домакинството си на последния в класирането, а попаденията за успеха бяха дело на Яя Туре, Серхио Агуеро, който бе точен на два пъти, и Рахийм Стърлин.

Победата можеше да бъде още по-изразителна за състава на Мануел Пелегрини, но Агуеро пропусна от бялата точка.

Сити записа 15-а победа от началото на сезона и с актив от 50 точки заема 4-о място. Бирмингамци пък регистрираха 19-о поражение от старта на Висшата лига и продължат да са в дъното с едва 16 пункта.


Уотфорд – Лестър

Сензацията във Висшата лига Лестър продължава смело да върви към титлата. „Лисиците“ записаха 17-а победа от началото на кампанията, след като постигнаха минимална победа с 1:0 при гостуването си Уотфорд.

Единственият гол в мача бе дело на Риад Марез, който точен в 56-ата минута.

Лестър вече има актив от 60 точки на върха на класирането, докато Уотфорд след 12-ата си загуба от началото на сезона е 13-и с 37 пункта.


Нюкасъл – Борнемут

Положението на Нюкасъл в класирането на Висшата лига стана още по-деликатно след мача Борнемут от 29-я кръг. „Свраките“ загубиха с 1:3 и останаха 19-о място с таблицата с 19 загуби и 24 точки в актива си. Борнемут пък вече е 14-и с 35.

Срещата започна зле за домакините, които си отбелязаха автогол в 28-ата минута. Стивън Тейлър се превърна в антигерой за Нюкасъл, а в 70-ата минута Джошуа Кинг покачи на 2:0. Айосе Перес намали за 1:2 в 80-ата минута, а крайното 3:1 в полза на „черешките“ бе оформено в 90-ата минута от Чарли Даниелс.


Саутхемптън – Съндърланд

Отборите на Саутхемптън и Съндърланд не излъчиха победител в мача помежду си от 29-я кръг. Двата отбора направиха 1:1. Резултатът бе открит едва в 85-ата минута от Джърмейн Дефо, който изведе „черните котки“ напред, а Върджил ван Дайк изравни за „светците“ в добавеното време.

Саутхемптън не успя да завърши мача в пълен състав, след като Жозе Фонте бе изгонен с директен червен картон в 79-ата минута.

В класирането Саутхемптън заема 9-о място с 41 точки, а Съндърланд е 17-и с 25.


Суонси – Норич

Отборът на Суонси се наложи с 1:0 над Норич в двубоя си от 29-я кръг.

Единственият гол в мача бе дело на Гилфи Сигурдсон, който бе точен в 61-ата минута.

В класирането Суонси е 16-и с 33 точки, а Норич е 18-и с 24.


Кристъл Палас – Ливърпул

Спорна дузпа донесе успеха на Ливърпул над Кристъл Палас. „Мърсисайдци“ се наложиха с 2:1. Всичко по-интересно в мача се състоя през втората част, когато освен на три гола, зрителите станаха свидетели и на червен картон.

Първо Джо Ледли откри за домакините /в 48-ата минута/, а малко по-късно положението за тима на Юрген Клоп стана още по-деликатно. „Червените“ останаха с човек по-малко, след като Джеймс Милнър бе изгонен с втори червен картон в 62-ата минута.

Грешка на стража на Палас позволи на Ливърпул на изравни в 72-ата минута. Фирмино се възползва максимално от ситуацията и направи 1:1, а в продължението на двубоя Ливърпул направи пълен обрат, след като Кристиан Бентеке реализира спорна дузпа.

В класирането Ливърпул е 7-и с 44 точки, а Кристъл Палас е 15-и с 33.

Отзиви:

Бентеке: Естествено, че имаше дузпа

Клоп: Страстта на играчите обърна мача с Палас


Уест Бромич Албиън – Манчестър Юнайтед

Уест Бромич се наложи с 1:0 над Манчестър Юнайтед. Победата бе първа за Уест Бромич у дома над „червените дяволи“ от 32 години насам във Висшата лига.

Юнайтед остана с човек по-малко на терена от 26-ата минута, след като Хуан Мата бе изгонен с втори жълт картон.

Попадението, с което „дроздовете“ победиха падна в 66-ата минута и бе дело на Саломон Рондон.

Юнайтед е 6-и в таблицата с 47 точки, а Уест Бромич е 11-и с 39.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS