Халфът на Манчестър Сити Франк Лампард заяви, че не чувства като по-специален гола, който отбеляза срещу дългогодишния си тим Челси при днешното равенство 1:1 между двата английски гранда.

Дербито на 5-ия кръг във Висшата лига завърши без победител именно заради късното попадение на 36-годишния Лампард, за когото то бе дебютно с екипа на „гражданите“.

„Мачът беше труден. Щях да се покажа като непрофесионалист, ако бях излязъл и не си бях свършил работата. Опитах да се включа в наказателното поле, а пасът на Милнър беше страхотен.“

„Изкарах 13 незабравими години с феновете на Челси. Така че чувствата са смесени при мен. Очевидно съм доволен, че отборът, за който играя, спечели точка.“

„Просто не знам какво да кажа в тази ситуация. Не очаквах да вляза и ей така да вкарам. Когато влизах на терена, феновете на Челси пяха и това беше емоционален момент. От друга страна обаче играя за отбор, който също се отнася по брилянтен начин към мен. Наистина съм раздвоен. Не зная какво исках от днешния мач“, каза още Лампард.