Юрген Клоп е готов да застане начело на Ливърпул, но само при положение, че ръководството на английския гранд изпълни всичките му претенции, съобщава "Daily Mail".

Преговорите между двете страни започнаха миналата седмица и продължават и в момента. Клоп не го устройва действащата трансферна политика на мърсисайдци, в частност това, че за сделките отговаря отделен комитет и думата на треньора не е най-важната. В момента четирима души, сред тях и мажоритарният собственик Джон Хенри, отговарят за трансферите в отбора. В същото време мениджърът на "червените" Брендън Роджърс няма голямо влияние върху тях и по тази причина трябваше да се справя цял сезон с Марио Балотели, а в същото време не успя да изпълни желанието си и да вземе капитана на Суонси Ашли Уилямс.

Наставникът също така иска да получи поддръжката от всички членове на ръководството на Ливърпул, а не само от ключови фигури.

В края на миналия сезон Клоп реши да си вземе пауза в треньорската кариера, но сега обмисля сериозно предложението от Острова.

Германският треньор напусна Борусия Дортмунд след 7 години на "Сигнал Идуна Пар" и обяви, че ще остане една година извън футбола.

Под ръководството на Брендън Роджърс Ливърпул спечели 11 точки в 7 мача този сезон. /БГНЕС