Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отдаде дължимото на своя предшественик Брендън Роджърс във връзка с това, че все още няма загуба, откакто пое отбора.

Германецът записа 3 победи и 3 равенства в първите си 6 мача, като твърди, че това е резултат от солидната база, която изградил уволненият северноирландец.

„Казах го още в началото – трябва да обърнем внимание на дребните детайли и точно това правим. Брендън е свършил наистина добра работа и заради нея разполагаме с една солидна база.“

„Не ми се е налагало да уча играчите как да играят футбол. Брендън вече го беше сторил“, добави Клоп.

„Малко повече стабилност в защита ще е много важна за играта ни в атака. Чувстваш се свободен, когато знаеш, че не всеки шанс за противника ще се превърне в гол. Изпаднахме вече веднъж в подобна ситуация срещу Саутхемптън. Техният късен изравнителен гол съвсем явно промени всичко.“

„Когато видиш даден проблем, невинаги е нужно да го сочиш с пръст и да го назоваваш. Но ако той е сериозен, е нужно да намериш рашение. Реакцията в случая дойде от играчите. Те го сториха в следващия мач. Точно с такъв талант разполагат те“, каза още Клоп.