Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс сериозно похвали Джордан Хендерсън след проверката срещу Манчестър Сити (2:2, 3:1 при дузпите), в която полузащитникът се представи много силно и вкара едно от попаденията срещу шампионите на Англия.

Северноирландският специалист остана доволен от мача, резултатът от който може да ги изправи срещу големия враг Манчестър Юнайтед в Маями идната седмица. До такава развръзка може да се стигне, ако „червените дяволи“ победят Милан в своя последен мач от груповата фаза на турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп.

„Изиграхме страхотен мач. Манчестър Сити е страхотен тим, който отново ще е замесен в битката за титлата във Висшата лига“, каза 41-годишният Роджърс.

„Това, което се превърна в наша запазена марка през последните 18 месеца, е характерът. Още веднъж го показахме в този двубой, в който успяхме да се върнем, след като на два пъти изоставахме в резултата.“

Хендерсън вкара 5 гола за Ливърпул през миналия сезон, а сега Роджърс иска от халфа най-малко да удвои този актив. „Това е задачата пред него. Той има качествата и го показа със завършващия си удар при първия изравнителен гол. Той прави такива неща всеки ден на тренировките.“

„Очаквам от него да надхвърли 10 гола през тази кампания. Той притежава нужните умения и тактическите познания да се озовава на точното място, за да бележи“, уверен е мениджърът на „червените“.