Футболистът на Манчестър Сити Франк Лампард не приема тезата, че именно заради влиянието на играчите в Челси Андре Вилаш-Боаш и Луиш Фелике Сколари са били уволнени от собственика Роман Абрамович.

Това лято Лампард сложи точка на 13-годишен престой на „Стамфорд Бридж“ със свободен трансфер в Ню Йорк Сити, откъдето пък бе преотстъпен при „гражданите“ за 6 месеца.

Топреализаторът на „сините“ за всички времена се върна назад спомените си, за да опровергае мнението, че играчи като него, Джон Тери и Ашли Коул са дърпали конците в клуба след края на първия престой на Жозе Моуриньо.

„Вилаш-Боаш изигра своите карти и нещата му не се получиха. Не знам дали беше твърде млад или просто тази работа дойде прекалено рано в кариерата му“, каза Лампард, който имаше търкания с португалеца заради игровите си минути.

„Много хора смятат, че той и Фил Сколари, както и някои други мениджъри са си тръгнали именно заради влиянието на футболистите. Това са пълни глупости. Аз съм напълно честен. Окей, може аз и Вилаш-Боаш да не бяхме много близки, но на мен не ми трябва да имам приятелски отношения с мениджъра – и въпреки това не съм от този тип хора, които действат тихомълком.“

„Никой в клуба не беше такъв човек. Дори Ашли, за когото знам, че не беше доволен да играе в единия мач, а в следващия – не, никога не би изтичал, за да каже: „моля, уволнете мениджъра, вече ни дойде до гуша“. Това е абсолютно нелепо. Ние сме професионалисти.“

„С Вилаш-Боаш нещата просто не се получиха. Той по-късно отиде в Тотнъм и пак имаше неприятни изживявания. Сега очевидно се справя добре в Зенит, така че му пожелавам успех“, допълни Лампард.