Легендата на Челси Дидие Дрогба заяви, че за него е било лесно решение да се завърне в английския тим, в който вече прекара 8 години от своята кариера.

Котдивоарецът за първи пъто облече екипа на лондончани през 2004 година и реши да напусне преди 2 сезона веднага след като спечели историческата първа титла в Шампионската лига. В първия си престой сега 36-годишният ветеран вкара 157 попадения във всички турнири, в това число четири гола във финали за ФА Къп и гол в мача за титлата в ШЛ.

„Страхотно е да се върна тук, чувството е велико”, заяви Дрогба. „Толкова се радвам да бъда тук отноово и чакам с нетърпение да заиграя пред най-добрите фенове.”

„Решението беше лесно. Много е трудно да кажеш „не” на Жозе и Челси. Имам толкова много добри спомени с клуба, така че когато възможността изкочи, беше лесно да реша.”

„Моуриньо ми каза, че играч като мен, който има история в клуба, трябва един ден да се върне. Той ми каза, че съм длъжен да се върна. Аз се съгласих с него, защото дори когато си тръгнах, аз си останах футболист на Челси заради осемте си години тук. Не искам да обидя никой от отборите, в които играх след това, но положението беше такова.”

„Моуриньо беше човекът, който ми даде шанс да играя във Висшата лига. Заедно спечелихме толкова много трофеи и толкова срещи. Неговата връзка не е само с мен, а също и с играчите, които бяха тук от началото. Доста е емоционално, но най-важното е, че всички искаме да печелим, печелим, печелим. Няма нужда да се променям, тук познават моя характер, поведението ми и моята мотивация. Не съм тук само, за да се усмихвам и да благодаря на хората, които ме приеха обратно. Искам да печеля. Искам да споделя моето желание за победа. Съставът е млад, но за да постигнеш най-добрите резултати трябва да натиснеш здраво”, завърши Дрогба.