Словесната престрелка между селекционерът на Англия Рой Ходжсън и мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс отново бе подновена, при това с пълна сила. Този път Ходжсън поде войната на думи, като заяви, че неговият колега не е трябвало да дава обяснения по въпроса защо Рахийм Стърлинг не е бил титуляр в двубоя срещу Естония в Талин.

Враждата между двамата стартира около контузията на Даниел Стъридж, който в началото на септември получи мускулна травма на една от тренировките с „трите лъва“. Тогава Роджърс обвини Ходжсън, че последният не е взел под внимание предупрежденията му за физическото състояние на нападателя.

Сега ябълката на раздора между тях е Стърлинг, за когото Роджърс заяви, че е помолил селекционера си да не играе срещу балтийците заради натрупана умора. „Всъщност Брендън нямаше право да постъпи така. За негово съжаление имам 30 свидетели на това събитие, а Роджърс не беше сред тях. Според мен той сбърка и ще се радвам да му го покажа. Двамата ще си поговорим.“

„Ако играч дойде при мен ден преди мача, в който смятам да го пусна, и ми каже, че не може да тренира днес, защото е твърде уморен, със сигурност ще го оставя извън състава. Никога не съм казвал, че Рахийм е бил твърде уморен, за да играе. Той взе участи в Талин и ни спечели прекия свободен удар, с който победихме. Аз казах, че той е бил прекалено уморен преди тренировката предния ден и затова не го пуснах титуляр. Но по-добре питайте Брендън“, заядливо завърши Ходжсън.