Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола твърди, че другите треньори се опитват да копират философията, която той проповядва на терена. Според него това е голяма грешка и трябва мениджърите да бъдат себе си и да следват собствените си убеждения.

"Те се опитват да копират този, който побеждава, а това е голяма грешка. Някои мениджъри ме канят на техните тренировки, защото имат проблеми. Аз им казвам "бъди себе си". Ако харесваш стила на друг, това е нормално, но трябва да знаеш, че той също губи. Не е като "copy & paste" на компютъра. Трябва да мислиш", сподели той.

"Трябва да вярвам с всяка част от тялото в убежденията си. В големиите мачове, начинът да победиш е да се подготвяш постоянно. Когато загубя съм тъжен, но няма никакъв шанс да ме накарате да променя стила си", заяви испанецът.

Гуардиола казва също, че не желае да променя английския футбол и да изпъква.

"Искам да влияя на играчите ми, а не да правя иновации в английския футбол. Не съм дошъл да променям нищо, освен футболистите. За да сменя позицията на някого си има причина, не е просто прищявка" завърши Гуардиола.