Сделката между Челси и Евертън за нападателя Ромелу Лукаку вече официално е факт. Белгиецът подписа за следващите пет години, а платената за него сума е абсолютен рекорд в историята на "карамелите". 

По-рано днес се очакваше те да платят 24 млн. паунда за тарана. Всъщност се оказа, че сумата е дори по-висока - мърсисайдци са дали 28 млн. паунда, за да разчитат отново на топреализатора си от миналия сезон. 

Тези пари са почти двойно повече от предишния трансферен рекорд, поставен от Евертън през 2008 г. Тогава Дейвид Мойс купи друг белгиец - Маруан Фелаини от Стандард Лиеж за 15 млн. паунда. 

"Много съм щастлив отново да играя за този клуб. Миналия сезон беше страхотен за мен, изградих невероятна връзка с мениджъра, съотборниците си и публиката. Нямам търпение сезонът да започне и да почнем да печелим", сподели Лукаку пред официалния сайт на клуба. 

Мениджърът Роберто Мартинес също изрази задоволство от сделката с лондончани. Той е щастлив, че на практика запазва отбора си от миналия сезон и ще може да го надгради. 

"Това, че взехме Ромелу за постоянно, беше новина, която всички фенове на отбора искаха да чуят. Трансферът му не е просто една сделка, това е плодът на дългата ни битка да вземем играча, когото искахме", сподели Мартинес пред сайта на клуба.