Ливърпул може да спечели титлата и без Луис Суарес в редиците си, категоричен е капитанът на вицешампионите от английското първенство по футбол Стивън Джерард. 

Както е известно, уругвайският национал напусна "червените" в посока Барселона, а тимът на Брендън Роджърс получи умопомрачителните 75 милиона британски лири за неговите права.

"Беше същото и след напускането на Фернандо Торес. Ливърпул е толкова голям клуб, че просто продължава напред. Един футболист сам по себе си е без значение за нас. Бяхме доста активни на трансферния пазар и мисля, че омекотихме удара от напускането на играч, който е от световна класа. Сега всеки трябва да поеме отговорността си на терена и да заместим Суарес. Включително и аз. Миналата година бяхме в битката за титлата до самия край, което ни кара да се чувстваме като претенденти и сега", каза Джерард.

В Мърсисайд пристигнаха Рики Ламбърт (4 милиона), Адам Лалана (25 милиона), Емре Джан (9.75 милиона), Лазар Маркович (20 милиона) и Дивок Ориги (10 милиона). Пропадна обаче трансферът на Лоик Реми, който не успя да премине медицинските тестове./БТА